Annons:
12 filmer att se i jul med hela familjen

12 filmer att se i jul med hela familjen

Pausa från julfixet och kryp upp i soffan med hela familjen och kolla på en bra film för att komma i julstämning. Här har vi samlat våra favoritjulfilmer. Hoppas du hittar någotn du gillar!
 

Polarexpressen
Fem i tolv på julaftonsnatten stannar ett tåg utanför en liten pojkes hem. Han går ombord och får vara med om sitt livs äventyr i en resa till Nordpolen.
 

Love Actually
Följ flera olika kärlekshistorier som alla kopplas samman olika vis. Några är lyckliga medan andra är olyckliga men den gemensamma nämnaren är att de utspelar sig under julen.
 

Santa buddies
Häng med valpgänget till Nordpolen där de träffar Tomtetass lilla valp Lilletass. Valpgänget är oroliga över att Lilletass har glömt vad julen egentligen handlar om, det vill säga att det som räknas är det man ger, inte vad man får.
 

Grinchen, julen är stulen
Grinchen (Jim Carrey) bor högt ovanför staden Whoville, i vilken alla älskar julen. Ensamma Grinchen avskyr julen och vill förstöra den för alla stadens invånare. En annorlunda familjefilm som är ett måste kring jul!
 

En julsaga
Charles Dickens klassiska novell har blivit film. Även i denna spelar Jim Carrey huvudrollen, en girige mannen Ebenezer Scrooge vars enda strävan är att få mycket pengar. En julafton besöks han av tre andrar…
 

Ensam hemma
Filmen från 1990 handlar om åttaåriga Kevin som blir kvarglömd hemma när familjen reser till Frankrike över jul. Han klarar sig bra, men får efter en tid besök av två inbrottstjuvar vilket gör att Kevin får vara extra uppfinningsrik.
 

Nicke Nyfiken, en apkul jul
I denna film räknar Nicke och mannen i den gula hatten ner till julafton. Men kommer de hinna med allt innan dopparedagen kommer?
 

Harry Potter och de vises sten
Följ med Harry och hans vänner på Hogwarts. Visst handlar inte filmen om julen, men de delar av den som gör det är magiska.
 

Arthur och Julklappsruschen
Arthur, Tomtens klumpiga son, får i uppdrag att lämna tillbaka en julklapp som hamnat fel till flickan som är den rätta ägaren, på bara två timmar...

 

Sunes jul
I julkalendern från 1990 får vi följa familjen Andersson i 24 avsnitt. Sunes jul har blivit en klassiker för många av oss som sett den!

Astrids jul
I denna film samlas de bästa julsekvenserna från bland annat Pippi Långstrump, Saltkråkan och Ronja Rövardotter. 

The Holiday
I denna romantiska komedi med Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet och Jack Black får vi följa två kärlekshistorier som båda går i julens tecken.

 

Annons