3 saker du inte visste om prinsessan Adrienne

3 saker du inte visste om prinsessan Adrienne

För två år sedan föddes ytterligare en bebis i Kungahuset. Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill fick den 9 mars 2018, sitt tredje barn och idag fyller hon 2 år!

Prinsessan Adrienne föddes på Danderyds sjukhus klockan 00:41 och är det yngsta syskonet av prinsessan Madeleine och Christopher O'Neills tre barn. Här är 3 saker du kanske inte visste om Adrienne!

 

Icke-traditionellt namn

När prinsessan Adriennes namn blev offentligt var det många som blev förvånade över valet. Många gånger tenderar kungligheter att välja namn som tidigare funnits i släkten och burits av andra kungligheter men prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill valde att gå en annan väg. Tilltalsnamnet är både icke-traditionellt och franskklingande, precis som hennes äldre syskons namn, Leonore och Nicholas.

Hennes mellannamn Alice kommer ifrån prinsessan Madeleines mormor, Alice Sommerlath och namnet Josephine är taget från prinsessan Madeleines eget mellannamn. 

 

Inte medlem i kungahuset 

Prinsessan Madeleine och Prins Carl Philips barn har större frihet än kronprinsessan Victorias barn på grund av att de inte längre är officiella medlemmar av kungahuset. Något som bestämdes av kung Carll XVI Gustav den 7 oktober 2019 och som innebär att de inte behöver ta sig an offentliga åtagande på kungens uppdrag.

På grund av detta och det faktum att prinsessan Madeleine barn är bosatta i Florida, syns de sällan på bild eller i offentliga sammanhang.

 

Ny titel som ingen annan haft 

Adrienne är prinsessa av Sverige och hertiginna av Blekinge. Blekinge har aldrig tidigare haft en hertig eller hertiginna, vilket gör henne till den första att besitta på denna titeln. Nya medlemmar av kungahuset brukar få en titel som hertig eller hertiginna av ett län i Sverige och i många fall tenderar det att vara ett län som en tidigare kunglighet tilldelats. 

 

Foto: Pontus Lundahl/TT

LÄS ÄVEN: 4 fakta om prinsessan Leonore