Annons:
3 steg för att lindra klådan av vattkoppor

3 steg för att lindra klådan av vattkoppor

Vattkoppor är en vanlig infektionssjukdom som de flesta människor får en gång i livet, och oftast under barndomen. Vattkopporna kliar och det kan vara svårt för barn att låta bli att klia tillbaka. Här är tre steg som du som förälder kan göra för att lindra klådan på.
 

1. Tvätta huden

För att förhindra att det kommer in bakterier i vattkopporna bör du hålla huden ren. Det gör du genom att tvätta med tvål och vatten och sedan torka huden torr.

2. Undvik vissa läkemedel

Vissa receptfria läkemedel bör undvikas då de kan öka risken för infektioner. Det gäller de läkemedel som innehåller ibuprofen samt de läkemedel som innehåller gruppen NSAID.

3. Kyl huden

Kyla på huden kan kännas skönt när det kliar. Du kan kyla ner huden på olika sätt, till exempel med svalt vatten, en fryspåse inlindad i en handduk, eller med Poxclins CoolMousse som är speciellt framtagen för barn. Läs mer om den nedan!
 

Om Poxclin

PoxClin Coolmousse används för att lindra symptom vid vattkoppor så som irritation, klåda och överkänslighet. Skummet är mjukt, lätt att applicera och tas snabbt upp av huden. PoxClin Coolmousse kan lindra även större områden vid vattkoppor och minskar klåda och förbättrar hudens tillstånd och uppbyggnad. Moussen brgränsar även sekundär infektion. Använd PoxClin CoolMousse minst tre gånger om dagen eller vid behov, och förvara den i kylskåp för att öka den kylande effekten.

PoxClin CoolMousse finns att köpa på ditt närmaste apotek. Läs mer på poxclin.se.

I samarbete med PoxClin

 

Annons