3 tips som ökar chanserna till ett förmånligt lån

3 tips som ökar chanserna till ett förmånligt lån

Funderar du på att ta ett lån? Det är ett stort val och givetvis vill man ha ett så förmånligt lån som möjligt.
Här är kommer några tips i samarbete med Lendo, på hur du ska göra för att optimera dina chanser till en bra ränta.

Innan du ansöker om lån är det bra att förstå att bankerna sätter räntan baserat på dina förutsättningar. De ger alltså inte alla kunder som söker lån samma ränta, vilket är viktigt att förstå. Det finns ett par avgörande faktorer som spelar in när banken erbjuder dig en specifik ränta. Här nedan kommer en lista på vad bör du undvika om du ska söka lån. 

LÄS ÄVEN: Varför får män lägre ränta än kvinnor?

1. Jämförelsefällan

I jakten på den bästa räntan vill du säkert jämföra olika långivare, men att vara en aktiv konsument som kollar upp olika alternativ kan straffa sig.

För många kreditprövningar kan nämligen påverka din kreditvärdighet även om du inte har några betalningsanmärkningar. Det beror på att det finns en fördröjning mellan det att låneansökan beviljats och att krediten uppdaterats i din kreditupplysning. I teorin kan du alltså ha tackat ja till samtliga krediter vilket gör det svårt för långivaren att bedöma din betalningsförmåga.

Det kan leda till att du får sämre villkor på ditt lån, eller i värsta fall att du inte får något lån alls.

2. Skuldfällan

Alla kan gå igenom en tuff ekonomisk period i livet av olika anledning. Det är inte helt ovanligt att det i slutändan resulterar i en betalningsanmärkning.
Att ha en betalningsanmärkning kan göra det oerhört svårt att få ett lån. Om man blir beviljad ett lån blir det i de allra flesta fall ofta till en ofördelaktig ränta.

I dagsläget finns ett par banker och kreditinstitut som kan hjälpa personer med betalningsanmärkningar med ett lån.
Det absolut bästa tipset är att vänta med att söka om lån tills betalningsanmärkningen försvunnit.

LÄS ÄVEN: Ansök till vår ekonomiexpert!

3. Storbanksfällan

Att direkt gå till en av de traditionella storbankerna kan vara ett misstag. Alla banker värderar information på olika sätt. Till exempel kan det faktum att du äger ditt boende vara helt avgörande för en bank samtidigt som andra banker inte väger detta lika tungt. Då bankerna inte är öppna med exakt hur dom bedömer kunder är det omöjligt att på förhand säga vilken bank som ger bäst ränta.

I dag finns det en mängd olika banker och kreditinstitut i Sverige. Så hur får du då reda på vilken bank som kan erbjuda just dig den bästa ränta – om du inte ska göra en ansökan hos var och en? Då kan det vara bra att använda sig av en låneförmedlare.

Hos Lendo kan du få hjälp. De har samlat över 20 banker och kreditinstitut och har en blandning av storbanker och nischbanker för att på bästa sätt täcka upp dina eventuella behov.

Vill du veta hur du kan sänka dina lånekostnader? Hos Lendo kan du ta du ta reda på hur du kan samla dina lån och sänka dina lånekostnader!

 

 

I samarbete med Lendo