4 fakta om Prinsessan Leonore

4 fakta om Prinsessan Leonore

Den 20 februari 2014 föddes Prinsessan Madeleine och Chris O'Neills första barn. Idag fyller hon 6 år och flertal gånger har hon charmat det svenska folket.

Här är fyra saker om Prinsessan Leonore 

 

Namn och titel

Prinsessan Leonores fullständiga namn är Leonore Lillian Maria och förutom att vara Prinsessa är hon även Hertiginna av Gotland. Hennes tilltalsnamn valdes för att både Chris O'Neill och Prinsessan Madeleine tyckte om det.

Enligt tradition brukar kungligheter dock välja namn som tidigare har funnits i släkten men namnet Leonore bärs bara av två andra i Europa med kungliga titlar, Leonore av Spanien och Leonore av Oranien-Nassau.

Namnet Lillian har hon fått efter Prinsessan Lillan och namnet Maria kommer efter Chris O'Neills mamma som heter det i andranamn.

 

Föddes utomlands

När Prinsessan Madeleine var gravid med Leonore var hon och Chris O'Neill bosatta i New York. Därför föddes Leonore på New York Presbyterian Hospital och levde sitt första år i staden. Idag bor hon tillsammans med sina föräldrar och syskon i Florida. 

 

Döptes i Sverige

Prinsessan Leonore döptes den 8 juni 2014 i Slottskyrkan på Drottningsholms slott och enligt tradition, blev hon tilldelad sex faddrar. Bland annat Kronprinsessan Victoria, Chris O'Neills syster Tatjana d'Abo och Prinsessan Madeleines kusin Patrick Sommerlath. 

 

Inte längre medlem i kungahuset

Den 7 oktober 2019 beslutades det att alla dem kungliga barnbarnen, förutom Kronprinsessan Victorias, inte längre skulle tillhöra det svenska kungahuset.

Beslutet grundades i att man vill ge mer frihet till de yngre medlemmarna av kungahuset och därför förväntas de inte längre ha några offentliga åtagande på kungens uppdrag. De fick dock behålla sina titlar och är fortsatt arvsberättigad till tronen. 

Foto: Stella Pictures 

LÄS ÄVEN: 10 gånger vi har blivit charmade av Prinsessan Leonore