Annons:
5 gånger säkrare för barn att färdas bakåtvänt i bil!

5 gånger säkrare för barn att färdas bakåtvänt i bil!

Krocktester visar att påfrestningarna på ett barns nacke är 5 gånger lägre i bakåtvända bilbarnstolar jämfört med motsvarande i framåtvända bilbarnstolar.

Redan på 1960-talet upptäckte svenska trafikmedicinska forskare fördelarna med att små barn sitter bakåtvända vid en kollision. Följaktligen finns det inga framåtvända bilbarnstolar för barn under 3 år på den svenska marknaden.

Egentligen är inte detta helt sant, då det för några år sedan började komma så kallade kombistolar även på den svenska marknaden. Sedan det stora T-godkännandet avskaffades ser vi också att även vi i Sverige blir allt sämre på att låta våra barn åka bakåtvänt. Även om vi fortfarande är världsledande vad det gäller att skydda barn i bil. 

Framåtvänd bilbarnstol - här är faran

Vid en kollision i en framåtvänd bilbarnstol kommer barnets huvud utsättas för ett extremt framkast. Huvudet är oproportionerligt tungt, rygg och nacke är dåligt utvecklade, likaså barns reflexer och reaktionstid. Vid en kollision i en framåtvänd bilbarnstol kommer barnets huvud utsättas för ett extremt framkast som ger en stor belastning på nacke och huvud. Dessutom är risken hög att barnets skadas när det slår i framsäte eller andra inredningsdetaljer i bilen.

Bakåtvända bilbarnstolar fungerar också som en skyddande sköld som tar upp och sprider krafterna och skyddar barnet från eventuellt glassplitter och flygande föremål.

BeSafe finns i Allt för föräldras webbshop

BeSafe har utvecklat och producerat bilbarnstolar i över 30 år. Genom åren har de utvecklat flera testvinnare. Här är tre säkra bilbarnstolar för ditt barn, du hittar dem i Allt för föräldrars webbshop:
 
BeSafe iZi Plus - Nyhet!
 
Bilbarnstolen som passar lika bra till det lilla barnet som till femåringen.

iZi Plus är PLustestgodkänd upp till 25 kg och erbjuder en lång användningstid kombinerat med smarta funktioner, enkelt och stabil montering och största säkerhet.

Läs mer om årets stora nyhet här »


BeSafe iZi Kid X3
 
Världens första Plustestgodkända bilbarnstol.

BeSafe iZi Kid X3 introducerade BeSafe ’s patenterade frontbygel. Denna fungerar som stolens egna muskler och du får alltid en lika stabil och säker montering, oavsett vem som monterar!

Läs mer om iZi Kid X3 »


BeSafe iZi Kid X3 ISOfix - Bäst i test!
 
Bilbarnstolen som vinner testerna överlägset.

BeSafe iZi Kid X3 ISOfix stod som solklar testvinnare i Europas största test av bilbarnstolar, ADAC. ISOfix montering ger en enkel och trygg montering, med tydliga indikatorer som visar när den är rätt monterad.

Läs mer om iZi Kid ISOfix här »Fler produkter hittar du här i Allt för föräldrars webbshop »

Annons