5 roliga lekar till barnkalaset

5 roliga lekar till barnkalaset

Planerar du ett kalas till ditt barn och vill få lite inspiration på lekar till barnkalaset? Här är 5 roliga lekar som alltid går hem!

 

1. Hela havet stormar

Detta är lite av en klassisk kalaslek, som barn i många olika åldrar uppskattar. Alla barn får en varsin stol att sitta på i en ring, stolsryggen ska peka inåt. När musiken startas plockas en stol bort, vilket ju innebär att det finns en stol färre än antalet barn. När musiken sedan tystnar ska barnen sätta sig så snabbt de kan på en stol. Den som blir utan åker ut. Leken fortsätter så tills det endast är en stol kvar och ett vinnande barn.

 

2. Bowling med pet-flaskor

Bygg en egen bowlingbana hemma genom att använda tomma petflaskor och en boll. För att göra “käglorna” lite roligare kan du måla dem tillsammans med barnen i valfri färg. Låt barnen sedan försöka skjuta ner käglorna med bollen, och ju fler käglor de får ner ju mer poäng får de!

 

3. Sätta knorr på grisen 2.0

Detta är en variant på leken “Sätta knorren på grisen”, men istället för att sätta knorr på just en gris kan ditt barn får välja vilket djur hen vill sätta svans på. Kanske blir det istället “Sätta svans på hästen” eller “Sätta fena på hajen”.

 

4. Dansstopp

Dags att dansa! Sätt på någon musik som barnen tycker om att dansa till. Leken går ut på att barnen ska stanna och stå blickstilla när du stänger av musiken. Är barnen lite äldre och gillar att tävla så kan de barn som rör sig när musiken tystnat åka ur tävlingen tills det bara finns en vinnare kvar.

 

5. Fiskdamm

Även om fiskdamm inte riktigt är en lek så är det en klassisk aktivitet på barnkalas. Det är vanligt att barnen får med sig en liten godispåse hem, men barnen kan även “fiska upp” andra små presenter som till exempel såpbubblor eller en rolig ballong.


LÄS ÄVEN: Lekar för barn 6-10 år

Foto: Monkey Business Images/ Shutterstock