5 saker du inte ska säga till din partner – om barnuppfostran

5 saker du inte ska säga till din partner – om barnuppfostran

Att vara förälder kan vara svårt. Det kan nog de flesta föräldrar skriva under på. Att påpeka hur ens partner väljer att vara som förälder är oftast inget som stärker varken dig eller din partner, men ibland måste man förstås diskutera sitt föräldraskap. Här är 5 saker du dock inte bör säga till din partner.

1. ”Jag sa ju det”

Även om det är skönt när du märker att din partner inser att hen hade fel, och du hade rätt, så behöver du inte trycka upp det i hens ansikte.
 

2. ”Så gör de aldrig med mig”

Alla barn (och vuxna) agerar olika beroende på vem de är med, och i vilket sammanhang. Det är extra sant när det kommer till föräldrar. Bara för att ditt barn aldrig bråkar om tandborstningen med dig på kvällen, betyder det inte att barnet agerar likadant med din partner.
 

3. ”Min kompis partner gör så”

Det finns en sak som är värre än att jämföra uppfostringsmetoder med de kända experterna, och det är att jämföra metoderna med vänner eller släktingar.
 

4. ”Min mamma tycker du ska göra så”

Kanske tänker du att din mamma eller pappa kan det där med uppfostran eftersom de gått igenom det, och det gick ju rätt bra när du ser på dig själv. Men tänk på att många uppfostringsmetoder har förändrats sedan du var liten, och det är inte säkert att din partner vill ta råd från dina föräldrar…
 

5. ”Jag skulle aldrig låta dem göra så”

Olika föräldrar har olika gränser när det kommer till vad barnen får göra och inte. En förälder kanske är en riktig helikopterförälder, medan en annan inte tycker att några skrubbsår längst vägen är något man får räkna med.


LÄS ÄVEN: 5 fraser som är lika viktiga som "jag älskar dig" 

Foto: Shutterstock