5 saker som sägs påverka vilket kön barnet får

5 saker som sägs påverka vilket kön barnet får

Det finns de som säger att man kan påverka vad ens barn kommer att få för kön. Här har vi samlat 5 saker som sägs fungera, men kom ihåg att det inte är vetenskapligt bevisat att de gör det. Kanske kan de fungera ändå, vem vet?

1. Shettlesmetoden

Det är en metod som sägs vara säker till hela 75 procent av användarna. Den grundas i att pojkspermier är snabbare än flickspermier, men att flickspermier i sin tur kan överleva längre. Därför bör du ha sex kort inpå ägglossningen om du vill ha en pojke och några dagar innan ägglossningen om du vill ha en flicka.

2. Whelanmetoden

Denna metod anses vara 68 procent effektiv om man vill ha en pojke och 56 procent effektiv om man vill ha en flicka, i alla fall enligt de som använder den. Denna metod menar att de biokemiska förändringar som gynnar pojkspermier inträffar tidigt i kvinnans menscykel. Vill du ha en pojke bör du därför ha sex fyra till sex dagar innan ägglossningen och vill du ha en flicka två till tre dagar innan. Metoden är alltså helt tvärtemot Shettlesmetoden.

3. Naturen hjälper till

Enligt italienska forskare föds det fler pojkar under sommaren. Manliga foster är känsligare än kvinnliga och fler manliga foster förolyckas därför i graviditeten. Därför menar forskarna att naturen vill hjälpa de ”svagare” fostren genom att låta pojkarna födas under sommaren då klimatet är bäst för de nyfödda. Detta har de kommit fram till genom att studera 14 000 födslar. Så vill du få en pojke bör du försöka bli gravid mellan september och november enligt den här metoden.

4. Ställningen under samlaget kan ha betydelse

Eftersom pojkspermier har kortare livslängd än flickspermier sägs det att samlag med djup penetration ger pojkspermierna större chans att ta sig fram till ägget än de ställningar med grund penetration.

5. Mammans kost påverkar

På ett sjukhus i Boston, USA, har ett gäng forskare analyserat 244 gravida kvinnors kost. De märkte då att de som var gravida med pojkar hade 8 procent högre intag av protein, 9 procent högre intag av kolhydrater, 1 procent högre intag av animaliska fetter och 15 procent högre intag av vegetabiliska fetter. Det kan antingen tolkas som att kvinnor med en sådan kost blir gravida med pojkar, eller som att kvinnor som är gravida med pojkar behöver ett högre energiintag än de som är gravida med flickor.

(Källa: niomanader.se)

 

Misstänker du att du kan ha ett barn i magen? I videon nedan ser du 15 tidiga tecken på att du är gravid!