Annons:
5 tips för en smidigare flygresa med barnen

5 tips för en smidigare flygresa med barnen

Att flyga kan ofta medföra krångel i största allmänhet. Allt ifrån förseningar och inställda flighter till myllriga flygplatser och mycket folk. Lägg till ett gäng ungar i trotsåldern och ekvationen och osmidighetsnivån lyfter ytterligare lite grann.

Men! Att flyga med barn behöver inte nödvändigtvis vara något jobbigt och svårt. Här kommer fem tips inför familjens flygresa:   

LÄS ÄVEN: Så blir du en nära förälder

 

1. Berätta för barnen vad de kan förvänta sig

Yngre barn har ofta svårt med oväntade situationer, och är förmodligen inte så vana vid att resa när de är såhär små. Så, berätta gärna för dem vad de kan förvänta sig; när ni ska åka hemifrån, vad som händer på flygplanet (det vill säga mycket sittande, väldigt lite skrikande), hur lång flighten är och vad som händer när ni landar.

När barnen förstår schemat för dagen, kan de göra att de blir lugnare och lite gladare. Har du fler än ett barn, kan det blir extra spännande om du ber den äldste om hjälp att ta hand om sitt/sina småsyskon under resan.

 

2. Ha alltid med ett ombyte

Både för dig/er, och barnen. Olyckor händer så lätt, och kan du undvika att ni sitter med apelsinjuice över hela kläderna, eller det värsta tänkbara – kräks – så är det en bra idé att vara förberedd. Ha kläderna i en påse, så du kan lägga ner smutsiga plagg där efter bytet, tillsammans med exempelvis våtservetter.

 

3. Ladda upp

Se till att paddor och mobiltelefoner är laddade innan ni kliver på. Katastofen är aldrig långt borta när ni riskerar att helt snopet bli utan favoritprogrammet eller spelet, och dessutom sedan försöka förklara för barnen att ni inte kan ladda skärmen inom de närmaste 3-4 timmarna. 

 

4. Planerade toapauser

Se till att barnen har gjort det dem ska innan ni boardar, och sedan strax innan ni landar och bältet måste sitta på. Du vill INTE hamna i situationen där ditt barn blir akut nödig och ni inte får lämna sätet.

 

5. Något att snacksa på

Att flyga kan vara oberäkneligt, och ibland kan man bli sittande inne i planet längre än planerat. För att inte tala om den ofta evighetslånga väntan på bagaget. Köp på dig lite snacks och frukt på flygplatsen, för att enbart rastlösa barn är bättre än rastlösa OCH vrålhungriga barn. 

 

I podcasten Catchinguppodden pratar Josefine "PrinsessansDagbok" och Evelina "Happily Ever After" om just resande med barn och delar med sig av erfarenheter och tips för dig som ska resa med barn. Du kan lyssna i din podcastapp eller direkt på catchinguppodden.com

 

LÄS ÄVEN: 8 saker som får dig att känna sig som den ultimata föräldern

Annons