5 tips - så lyckas du med mönstrade väggar

5 tips - så lyckas du med mönstrade väggar

Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska göra med sina väggar. Helst kanske du vill ha både fina tapeter, tavlor, hyllor och annat snyggt, men hur gör man för att det inte ska bli ett rörigt intryck? Midbec listar här 5 enkla tips på hur du skapar ett harmoniskt intryck med mönstrade tapeter utan att behöva kompromissa med annan väggdekoration. 

1. Speglar

Ett alternativ till tavlor på mönstrad tapet är dekorativa speglar. Det är ett smart sätt att skapa ett blickfång i rummet, samtidigt som fokus fortfarande ligger på tapeten. Du behöver inte bara nöja dig med en spegel utan kan med fördel hänga flertalet speglar i grupp i olika storlekar och former. 

Tapeten på bilden kommer från kollektionen Levande

 

2. Tavlor med luftiga motiv

Tavlor med motiv i exempelvis svartvitt är ett bra knep att ta till för att skapa ett harmoniskt intryck ihop med tapet med mycket färg. Välj gärna ”luftiga” motiv som inte täcker hela tavelytan, så hamnar både tapet och tavla mer i fokus. Försök att undvika motiv med mycket detaljer om tapeten är mönstrad, för att undvika ett rörigt intryck. 

Tapet från kollektionen Five Lands

 

3. Hyllor

I en vägghängd eller stående hylla kan du samla dina favoritfynd. Snyggast blir det med en hylla utan bakstycke där den mönstrade tapeten får lysa igenom och agera bakgrund till alla fina föremål. Det blir också en luftigare känsla i rummet om det är en mer öppen hylla.

Tapet från kollektionen Orla Kiely

 

4. Armeringsnät

Ett flexibelt sätt att kunna ändra om, byta ut, lägga till eller ta bort för att få till en harmonisk vägg är att sätta upp armeringsnät! Även här får den mönstrade tapeten komma fram och fungera som fin bakgrund. Ett tips är att hitta små korgar som du kan kroka fast på nätet och som kan användas till att hänga upp gröna växter i på väggen.

Tapet från kollektionen FAB

 

5. Belysning

Det finns många fina vägghängda lampor som blir riktigt snygga tillsammans med en mönstrad tapet. Välj gärna en av större storlek i svart eller metall som kan harmoniera med tapetens stil och färger. Både dekorativt och funktionellt!

Tapet från kollektionen Soho

På bloggen påtapeten.se hittar du fler smarta inredningstips och mer tapetinspiration! 

LÄS ÄVEN: Fixa finaste sensommardukningen på en kvart

I samarbete med Midbec