8 romantiska filmer att se med din partner

8 romantiska filmer att se med din partner

Sugen på filmmys i soffan med din älskling? Här är 8 tips på romantiska filmer att se med din partner på Alla hjärtans dag till ära! 

 

1. Eternal sunshine of the spotless mind (2004)

Med Jim Carrey och Kate Winslet som huvudkaraktärer får du följa paret Joey och Clementine som tappat sin kärlek till varandra. För att radera deras minnen av varandra beslutar sig paret för att använda sig av nyuppfunnen teknik som ska radera minnen. Något som Joey ångrar i slutändan. 

 

2. Dagboken / The Notebook (2004)

Dagboken är baserad på Nicholas Sparks bästsäljande bok "The Notebook" där huvudkaraktärerna spelas av Ryan Gosling och Rachel McAdams. I filmen får du följa den unga och fattiga mannen Noah som blir förälskad i den unga och rika kvinnan Allie. De båda blir förälskade i varandra, men på grund av deras olika klasskillnader förblir deras kärlek inte helt enkel. 

 

3. Brokeback Mountain (2005)

Brokeback Mountain handlar om huvudkaraktärerna Ennis och Jack som träffar varandra när de ska vakta får i Brokeback Mountain. Kärleken mellan de två cowboysarna försöker de hemligahålla på grund av samhällets oacceptans . 

 

4. Nothing Hill (1999)

Klassikern Notting Hill som spelas av skådespelarna Hugh Grant och Julia Roberts handlar om William Thacker som äger en bokhandel i Notting Hill. Under en vanlig dag på jobbet kommer den berömda filmstjärnan Anna Scott in i hans bokhandel och de blir kära i varandra direkt. I filmen får du följa kärleksdramat mellan William och Anna, samt deras olika världar de lever i. 

 

LÄS ÄVEN: Kärleksfilmer för hela familjen 

 

5. To all the boys I’ve loved before (2018)

Netflixfilmen To all the boys I've loved before handlar om huvudkaraktären Lara Jeans som skrivit hemliga kärleksbrev om varje kille hon varit kär i. Tills en dag när breven är postade och Laras kärleksliv förändras direkt när varje kille hon varit kär i får reda på det. 

 

6. Moulin Rouge! (2001)

Musikalfilmen Moulin Rouge utspelar sig i kärlekens stad Paris dit huvudkaraktären Christian flyttar för att förverkliga sina författarambitioner. På nattklubben och bordellen Moulin Rouge träffar Christian på kurtisanen Satine där de båda faller för i varandra. Men Satine är redan bortlovad till en förmögen hertigen som gör att Christians och Satines kärlek komplicerad.

 

7. Ghost (1990)

I denna romantiska fantasyfilm får du följa paret Molly och Sam som flyttat till New York för att bo tillsammans. Men lyckan varar inte länge då Sam blir mördad efter en utekväll och av en slump lever hans ande kvar i den "riktiga världen". Det dröjer inte länge förrän Sam upptäcker att även Molly är i stor fara. 

 

8. Blue is the warmest color (2013)

Blue is the warmest color eller La vie d'Adèle som original titeln för filmen är handlar om två tonårstjejer, 16-åriga Adèle och Emma, en punkig tjej med blått hår. De blir snabbt förälskade i varandra och i filmen får du följa deras kärlek till varandra.

 

LÄS ÄVEN: 10 filmer perfekta att se i vår

Foto: Shutterstock