Annons:
9 saker som förändras när du fått barn

9 saker som förändras när du fått barn

Kommer du ihåg hur livet såg ut innan du fick barn? Du kunde ligga och dra dig i sängen flera timmar på helgerna, prata med din bästa vän i telefon i timmar utan att någon störde, sträckläsa en bok på en enda dag... Listan kan göras lång. Efter att du fått barn förstår du att de där sakerna som du förut tog för givet inte riktigt hinns med längre.

Här är en lista på sådana saker du förut tog för givet att du skulle kunna göra när än du ville.  

1. Gå på toaletten i fred. Nu dröjer det inte länge innan ett barn står utanför dörren och frågar efter dig.
2. Handla. Att gå runt länge i matbutiken, välja mellan olika produkter och läsa innehållsförteckningarna noga är nu ett minne blott. I alla fall om barnen är med till affären.
3. Skönhetssömn. Om du vaknar halv nio en lördag morgon känns det som om du fått världens sovmorgon. Minns du när du låg och sov till elva, tolv?
4. Ta en långdusch eller ett bad. Att tappa upp ett bad när än du vill på dygnet, tända ljus och hälla i badskum känns rätt långt bort nu, eller hur? I alla fall om du vill ligga där ostört.
5. Spontana utflykter. Att åka på utflykt innebär inte längre att sätta på dig kläderna och åka iväg. Nu krävs det planering. Mellanmål ska fixas, blöjor ska packas och kanske lite extra kläder om olyckan är framme.
6. Äta i lugn och ro. Middagarna idag innebär inte att du sitter ner och äter din varma mat. Det är snarare tvärtom. Du står upp halva middagen, skär upp barnens mat, torkar spillt vatten, hämtar nya bestick eftersom de andra blivit slängda på golvet. När du väl sitter ner har din mat kallnat.
7. Träna. Vad du än tränar om det är så är gymmet, en runda i löpspåret eller ett tidigt yogapass så kräver träningen planering och du kan inte bara göra den när det faller dig in.
8. Göra dig i ordning på morgonen. Fokus ligger på att få barnen klara till förskola och skola i tid. Sist på prioritetslistan kommer du själv.
9. ALLT. Som förälder kräver allt planering för att vardagen ska gå ihop.

Trots detta vill du inte byta bort livet som förälder mot något i världen!!!

Annons