9 vackra franska flicknamn

9 vackra franska flicknamn

Att franska språket ibland beskrivs som världens vackraste språk är nog ingen nyhet för någon. Därför har vi här listat 9 vackra flicknamn som alla är populära i Frankrike, men som även skulle passa här i Sverige. 

1. Aveline

Detta namn är en fransk variant på Evelyn/Evelina och betyder ungefär ”livets andetag”. Kan också förknippas med ordet för ”hassel” på latin.

2. Lilou

En sammanslagning av det kinesiska namnet Li, som betyder något i stil med ”den vackra”, och Lou, som är en kortform av Louise och betyder ”berömd hjälte”.

3. Fleur

Betyder blomma på franska, den svenska varianten är "Flora".

4. Coraline

Coraline kommer från ordet korall (coral på engelska) och liknar ”Caroline”.  Kan också vara en variant på Cora som på grekiska betyder jungfru.

LÄS ÄVEN: Flicknamn

5. Elize

Det här är en variant på Elizabeth, vilket betyder ungefär ”gud är fullkomlig”.

6. Solene

Ett namn som kommer från Solange, som var en ung, kristen hertiginna som levde i Frankrike under 800-talet. Ordet Sol betyder jord (från engelskan ”soil”) och Ange betyder ängel- jordängel. På svenska påminner dock namnet om ”solsken”.

LÄS ÄVEN: Populära flicknamn A-Ö

7. Annaelle

Det här namnet betyder ungefär ”ängel”, eller ”grace of God”.

8. Louna

Lune betyder måne på latin och denna variant av ordet kan beskrivas som

9. Melina

En variant av namnet ”Melinda” och kommer ursprungligen från grekiskan. ”Meli” betyder honung och namnet Melina betyder ungefär ”houngsflickan” eller ”sötare än hounung”. 

LÄS ÄVEN: 7 fina pojknamn som är hämtade från franskan

Foto: Ekaterina Pokrovsky//Shutterstock.com