Familj

Allt för föräldrar provkör Fiat Tipo

Allt för föräldrars redaktion har fått chansen att provköra nya Fiat Tipo Kombi med standardutrustningen Lounge.

Bilen ger ett gediget första intryck. Utvändigt är bilen traditionellt stilig och mer kantig än sina konkurrenter och passar den som gillar ett mer traditionellt utseende på bilen. Speciellt framifrån är bilen riktigt snygg med Fiats breda grill.

Invändigt är den något plastig, fast 7 tumsskärmen, upplysta knappar i mittkonsol samt tydlig hastighetsmätare ger ett robust och stiligt intryck. Utrymmet för passagerare och lastutrymmet är helt ok för en bil av denna storlek.

På vägen är Fiat Tipo bekväm och relativt tyst.

Köregenskaperna kan beskrivas som lagom, inte sportig men inte heller långsam. Bilen känns stabil och kränger inte vid snabba manövrar. För barnfamiljer upp till 3 barn passar bilen utmärkt och en normalstor barnvagn får lätt plats i lastutrymmet som rymmer 550 liter.

Med Fiat Tipo får man mycket bil för pengarna, men det finns en hel del konkurrenter i samma prisklass och storlek som t.ex. Kia Ceed och SEAT Leon.

I stort är Fiat Tipo en bra familjebil för den som är ute efter en prisvärd bil till familjen med alla nödvändigaste funktionerna.

Powered by Labrador CMS