Anna Book:

Anna Book: "Jag är min egen största fiende"

Anna Book är Allt för föräldrars senaste toppbloggare och därför tog vi ett litet samtal med henne. Under intervjun pratade vi om allt från vad bloggen kommer att vara, hur det egentligen är att leta efter drömboendet och vad som faktiskt hände efter Biggest Loser VIP.

2018 var på många sätt ett tungt år för Anna. Efter vinsten i Biggest Loser VIP och återhämtning av en större bukplastik så tappade hon mycket av den glädje som hon vanligtvis känner.
 
Efter Biggest Loser VIP, i slutet av 2017 och början av 2018, gick jag in i något av en vägg, berättar Anna. Elden försvann och jag utvecklade en stor ångest.
 

Kände ångest

Det var framförallt elaka kommentarer om Annas kropp och utseende som tog hårt. För kommentarerna gör ont, även om man är Anna Book.
 
Det gick så långt att jag kände ångest om jag exempelvis köpte onyttiga snacks till min son på Ica. Jag kände mig alltid iakttagen och som att jag ständigt dömdes, säger hon. Det var som att alla ville se mig misslyckas, att de ville se en blöda.
 
Trots allt hat så slutade inte Anna med sociala medier, tvärtemot vad många rådde henne till.
 
Jag kände att jag inte vill sluta, för det skulle vara att låta dem vinna. Jag tänkte att “ska jag sluta gör jag det när jag är stark”. Och hur hårda kommentarerna från andra än var, så var kommentarerna från mig själv ännu hårdare. Jag är min egen hårdaste kritiker och min egen värsta fiende.

 

Hittade styrka

Och stark blev hon, särskilt under en längre semester i Spanien då hon faktiskt tog en paus från sociala medier under ett par veckor. Här kom den efterlängtade elden tillbaka och en ny lust att återigen interagera med sina fans.
 
Det går knappt en helg utan att jag får meddelande från människor som festar och har kul till min musik. Jag började ju som väldigt ung och under en period så var det jobbigt att bara vara "hon som sjöng ABC". Nu är jag stolt över den och är glad över att den startade min karriär. Det kommer säkert stå ABC på min gravsten, och det känns bara fint.
 
Hälsa kommer att vara ett stort ämne på bloggen. Men Anna vill skippa allt fokus på vikt och istället lyfta fram form och hur hon faktiskt mår. Ett annat viktigt ämne under nästa år kommer att vara jakten på drömboendet.
 
Vi letar efter drömhuset och jag vill gärna låta mina läsare följa med i jakten på huset och sedan allt som vi ska fixa med det. Det kommer bli en hel del inredning och härlig inspo, det kan jag lova.
 

"Känslosam, men inte känslig"

Så i bloggen kommer man få en inblick i Annas liv, både fram- och motgångar. På frågan om hur privat hon kommer bli skrattar Anna. Hon är van att andra skriver om hennes privatliv, men här har hon kontroll över vad hon delar med sig av.
 
Jag är inte en känslig person, men jag är känslosam. Jag kommer dela med mig av mitt liv. Kanske inte alla detaljer, men definitivt hur jag känner för det.
 
Det finns bara en sak som man aldrig kommer få se i bloggen: Näthat och elaka kommentarer. 
 
Jag älskar när människor kommenterar och läser och tar till mig allt och försöker svara så mycket jag kan. Och det är helt okej att inte hålla med mig och skriva det på ett sakligt sätt. Däremot är det aldig ok med personpåhopp eller mobbning. Elak får man faktiskt inte vara.

Vi på Allt för föräldrar är hemskt glada att ha Anna hos oss och ser fram emot att följa hennes liv och äventyr.

Du hittar hennes blogg här och här kan du följa henne på Instagram.