Annons:
Appen som får alla i familjen att göra sin röst hörd

Appen som får alla i familjen att göra sin röst hörd

Visste du att nästan var tredje familj i Sverige (29 procent) tycker att det är svårt att få tillräckligt med tid till att prata med varandra? Dagarna swishar förbi som att vi lever i ett ekorrhjul, och det är sällan vi hinner sitta ner och prata med varandra. Med konversationsappen C-ME som Renault tagit fram kan vi få hjälp på traven att prata om de där sakerna vi vill prata om, både stort som smått, men som vi inte hinner i en hektiskt vardag.

Idag är familjer mer fragmenterade än tidigare och vi får mindre och mindre tid att prata med varandra, vilket gör att de där samtalen vi kanske egentligen behöver ha med varandra inte blir av. Därför behöver vi hitta ett sätt att få till den där tiden till att prata mer med varandra, för man kan ju faktiskt prata på andra ställen än vid en sittande middag. I vardagen spenderar många av oss mycket tid i bilen tillsammans med familjen, som till och från skola, fritidsaktiviteter och vänner. Renault menar att bilen är en förlängning av våra hem, lite som ett extra rum där man kan ha de där samtalen som inte får plats i vardagen - stort och smått. I en undersökning som Sifo tagit fram på uppdrag av Renault ansåg hela 85 procent att bilen är en bra plats att prata med varandra på, och bara 5% tyckte inte det. Men även om bilen är en utmärkt plats för samtal, är det inte alltid så lätt att komma igång med samtalen när man väl sitter där, och att dessutom låta alla få lika mycket utrymme att prata om sitt. För att ge familjer hjälp på traven att prata mer lanserar Renault nu en app som heter C-ME (Conversation Made Easy).

Så funkar appen C-ME
C-ME kan användas som app i både Android och iPhone, men man kan även använda tjänsten direkt i webbläsaren. När man registrerat ett konto för familjen i appen kan man skapa en resa och samtidigt skriva in hur många familjemedlemmar som ska med. Då räknar appen ut hur långt samtal man kan ha, och hur långa varje samtal kan vara. Varje familjemedlem får nämligen registrera sitt önskade samtalsämne till resan, som att man vill köpa ett husdjur, skärmtid eller planera sommarsemestern. Är det tre familjemedlemmar som ska med på en resa som tar 30 minuter får alla 10 minuter var till sitt ämne. När det är dags att köra iväg klickar man på start i appen, då leder appen samtalet och bestämmer vilket samtalsämne som gäller och vem som har ordet. På det sättet får alla lika mycket utrymme att göra sig hörda! 

Är du nyfiken på att testa appen? Du kan ladda ner den till Android och iPhone här

LÄS ÄVEN: Ny statistik visar att var tredje familj inte hinner prata med varandra

LÄS ÄVEN: Det här vill barnen prata mer om hemma

LÄS ÄVEN: Vad vill barnen prata med föräldrarna om egentligen? Här avslöjar de det för Anton Körberg

LÄS ÄVEN: Film - familjen Granberg testar C-ME

I samarbete med Renault. 

Annons