Annons:
Är du gravid och deprimerad? Delta i Magdalenastudien!

Är du gravid och deprimerad? Delta i Magdalenastudien!

Att vara deprimerad under sin graviditet är vanligare än vad många tror. Det är också vanligt att man inte får någon behandling. Är du en av många som lider i det tysta? 
 
Magdalenastudien är en studie som drivs av KI och Karolinska universitetssjukhuset, och syftet är att undersöka hur depressionsbehandling under graviditet hjälper modern och om den påverkar barnet. 
2015 genomfördes en studie med goda resultat och nu söker samma forskarteam nya deltagare, denna gång kvinnor från hela Stockholm. 
Av alla gravida kvinnor kan det vara så många som var tionde som drabbas av depression och trots att det är så vanligt så är det få som pratar om det. Förväntningar, både från en själv och från ens omgivning, om att man snarare borde vara lycklig än ledsen är vanliga och kan vara en av anledningarna till att man inte söker den hjälp som finns.
 
I Magdalena-studien erbjuds du kostnadsfri behandling. Du kan delta om du är gravid och deprimerad och bor i Stockholm. I studien får du internetförmedlad KBT-behandling som är särskilt anpassad för denna problematik. Förutom internetförmedlad KBT erbjuds du även behandling med antidepressiva eller placebo (sockerpiller) beroende på vilken behandlingsgrupp du lottas in i. 
 
Vill du läsa mer eller anmäla dig till studien? Gå in på www.magdalenastudien.se eller sök efter Magdalenastudien på Facebook.
 
 

 

 

Annons