Annons:
Årets försäljning är igång – så ser Majblomman ut 2018

Årets försäljning är igång – så ser Majblomman ut 2018

Nu har försäljningen av årets Majblommor dragit igång, närmare bestämt den 12 april. I år är Majblomman inspirerad av en gyllene humla, och som vanligt samlas pengar in för att förbättra barns livsvillkor.

Majblomman har funnits sedan 1907 och är Sveriges största barnhjälpsorganisation. Året runt arbetar de för att barn i samhället ska få bättre livsvillkor och att alla barn ska få möjligheten att delta i gemenskapen med vänner både i och utanför skolan. De pengar som organisationen använder i sitt arbete får de genom att barn varje år säljer majblommor.

majblomman 2018 designMajblommans utseende varierar varje år, och väljs genom att barn får designa sin egen majblomma och ladda upp på majblommans hemsida. Sedan får besökarna rösta på sin favorit, och den med mest röster blir årets modell. I år står Elina Hall för designen. Hennes majblomma är inspirerad av humlan, och färgerna går i guldgult, svart och pärlemor.

I år kommer omkring 80 000 barn att sälja majblommor runt om i landet. Förra året firade Majblomman 110 år och samlade in 64 miljoner kronor – vilket är rekord. Frågan är om rekordet kommer att slås i år!

Varje år får Drottningen köpa den första Majblomman för att inviga försäljningen. Här kan du se när hon köpte blomman i år.
Vill du se några av föregående års design av majblommor? Klicka här!


 

Annons