Annons:
Äta gurkmeja för minnet?

Äta gurkmeja för minnet?

Gurkmeja, den gula, peppriga lite starka kryddan, som är populär i det Asiatiska köket borde bli poppis även här hemma. Anledningen? Den har många fördelar.

Gurkmeja (Curcuma longa) härstammar från tropiska delar av Asien och är en flerårig ört med en kraftig jordstam. Till utseendet liknar det ingefära, vilket inte är så konstigt då det ingår i familjen ingefärsväxter. Idag odlas gurkmeja ibland annat Indien, Kina och på Java. Gurkmeja har en stark gul färg och används ibland för att färga både växter, mat och bakverk.
 

Gurkmeja hälsa golden milk minne

Gurkmeja innehåller bland annat en antioxidant som är känd för att bekämpa inflammationer i kroppen. Det är även bra för minnet. I Taiwan testade man arbetsminnet på ett antal personer. Alla fick göra ett test och efter det fick vissa alla en varsin kapsel. Några innehöll gurkmeja, några kanel, några gurkmeja och kanel och några något som fungerade som placebo. Sex timmar senare fick deltagarna göra samma test igen och det visade sig att endast de som ätit bara gurkmeja höjde sina testresultat.

Så krydda maten med gurkmeja hädanefter! Men du, är du gravid bör du unvika att få i dig gurkmeja!

Vill du ha ett recept på en av de hetaste hälsotrenderna ”Golden milk?” Klicka här!

(Källa: Safebee, Wikipedia)

Det fanns inget recept på denna kategori.

Annons