Bada badkar – enkla lekar för barn

Bada badkar – enkla lekar för barn

Det är inte bara badkarsägare som kan bada. Riktigt små barn kan man bada i diskhon. Då får man inte ha vippkran och för varmt vatten i systemet, för då är risken för brännskador stor, små armar når överallt!

Badbalja är naturligtvis ett alternativ, helst en med "avlopps-ventil" så man slipper välta ur allt vatten varje gång.

Har ni bara duschkabin? Prova om inte diskhoproppen passar. Vips har ni ett mysigt litet badkar med dusch, stänkskydd och allt!

För minskad halkrisk och ökad komfort, skaffa en badkars- eller duschkabinshalkmatta till barnet och en liten, liten pall till dig själv att sitta på.

Bada badkar – enkla lekar för barn

Skumbad
Ibland är det roligt att bada skumbad. Nästan vilket schampo eller tvål som helst ger faktiskt hyggligt skum. Häll ut en klick och spruta på den med hårdaste duschstrålen.

Hälla och spruta
Badanka, javisst, men nog blir det litet trist? I längden menar jag. Då är burkar och muggar roligare, att hälla med, och i, och ur.

En tom ketchupflaska att spruta vatten med är en given favorit! Lika bra går det med en tom schampoflaska förstås eller en vattenpistol förstås. En tratt och en kanna är andra hushållsattiraljer som är badroliga.

Bra tvättlapp
En trasa får man inte glömma, den är skoj att slaska med, suga på och - för all del - tvätta sig med också. Klipp en trasig frottehandduk i bitar och sicksacka kanterna.

Tvättlapparna är överlägsna för rengöring vid blöjbyte också, här kan Johnson&Johnson slänga sig i väggen! Och efter en vittvätt är dina blommiga lappar som nya igen.

Badshopping
Vill man gynna leksaksproducenterna inför badet så är följande prylar med beröm godkända av Veckans specials lilla testpanel:

Ett "utflykts-set" i äkta plast, med kanna, muggar och fat, brukar säljas billigt inslagna i ett nät, i leksaksaffär eller på varuhus.

Roliga plastleksaker att fästa på badkarskanten eller duschkabinens insida med sugproppar. När man häller vatten i dom fylls de och tippar eller snurrar.

Bonusprutt
Extratips för den som vill imponera på sin fyra-åring:
Tryck ner en upp-och-ner-vänd hink i vattnet och släpp försiktigt upp den igen. Vad hörs? Jo, en jätteprutt!

 

Diskutera i vårt forum
Inte medlem ännu? Bli medlem här.
 
Foto: Louis Blythe/Unsplash