Familj

Foto: Madeleine Kihl

Barnaktiviter i vinter

När vintern står utanför och slask snö och ledighet med små är vardag kan aktiviteter få dagarna att både bli roligare och få dem att gå snabbare. Allt för föräldrar ger er våra FEM bästa tips på aktiviteter med små.

Museér

Allt fler "vuxen" museer erbjuder barnvänliga utställningar. Därtill finns en uppsjö av barnmuseer att besöka med små och stora barn.

Badhus

Att ta med barnen till det lokala badhuset mitt i vinterna är en lyckad aktivitet. Bastu, bad och plask medan vintern rasar utanför skapar mysfaktor av rang för alla inblandade.

Utomhusgrillning

Låt barnen vara med och packa matsäck, blanda saft eller varm drycker samt packa egna ryggsäckar. Ta med dem ut i skogen som för många barn uppfattas som mystisk, trollsk och där finns alltid något att göra. Samla kottar och ta med hem för målning och uppfinningar.

Lekland

Allt fler orter får lokala lekland dit stora och små kan komma och fika, leka, stuttsa och springa av sig all den där härliga barnenergin. Se vart ditt lokala lekland finns genom att söka på nätet eller i din lokala tidning.

Pysselskola

Bjud hem barnens kompisar på pyssellek. Lägg fram glitter, pennor, papper i olika material, flörtkulor mm och låt banrne skapa fritt. Stökigt blir det - ja. Men glädjen i banrnens ögon gör all städning värt det.

Powered by Labrador CMS