Böcker till förskole- och skolstarten

Böcker till förskole- och skolstarten

Nu är det dags för våra små att påbörja en ny termin i förskolan och skolan. För vissa innebär det stora förändringar med nya kompisar och nya lärare medan andra går tillbaka till samma plats som innan sommaren. Oavsett kan det pirra i magen och vi har samlat några böcker om skolstarten här nedan! 

Bok till skolstarten Junior börjar förskolan

Junior börjar förskolan av Anette Skåhlberg och Katarina Dahlqvist 

"Junior har längtat i många många dar. Få börja på förskolan som alla andra barn. Hon har fått en plats på Afrikas savann och springer så fort hon bara kan.
Men vad kommer hända när de ser vad hon är? Kommer barnen på förskolan vilja ha henne där?"

Boken finns på Bokus för 139 kronor

 

 

Alla tre bok förskolan start boktips

Alla tre inne på förskolan Ärtan av Maria Nilsson Thore

Alla tre är en serie böcker om de tre vännerna Ester, Idde och Valle. I den här boken är de på sin förskola och visar upp sina favoritrum där.

Barnen kan själva hitta och peka ut vilka saker de själva har på sin egen förskola för bilderna är fulla av detaljer som inte syns vid första anblick.

Boken finns på Bokus för 107 kronor.

 

 
Med pirrande mage och stapplande steg bok skolstart tipsMed pirrande mage och stapplande steg av Camilla Linde, Carina Aynsley, Emma Lind, Torsten Larsson, Eva Ullerud

"Med pirrande mage och stapplande steg" är en novellsamling som främst riktar sig till barn som snart ska eller just har börjat skolan. Den lämpar sig både som studiematerial och högläsningsbok hemma. Boken berör vardagssituationer, drömmar och förväntningar, men även mobbning och utanförskap.

Boken finns på Bokus för 131 kronor.

 

Sockan börjar valpskola bok om skolstart tips Sockan börjar valpskola av Lin Hallberg

Den lilla valpen Sockan är försvunnen och Levi och Lo hjälper till att leta. Sockans matte är jätteledsen. Hon tror inte att hennes föräldrar kommer låta henne ha kvar Sockan eftersom valpen är så busig. Som tur är vet Tiger Andersson hur man lär valpar att uppföra sig.

Boken finns på Bokus för 69 kronor

 

 

Emmas dagis Gunilla Wolde boktips skolstartEmmas dagis av Gunilla Wolde 

På dagis leker Emma oftast med Nilla. Men ibland vill Nilla leka med någon annan och då blir Emma sur. Men att vara osams länge på dagis går inte, för där händer så mycket annat.

Boken finns på Bokus för 65 kronor.

 

 

 

Jag ska börja skolan boktips till skolstartenJag ska börja skolan!

Nu är det dags att börja skolan! Men vad är det egentligen man gör där? Jag ska börja skolan innehåller över 100 klistermärken föreställande siffror, färger, bokstäver, skrivmaterial, gymnastikredskap och andra saker du finner i eller utanför ett klassrum.

Pysselboken finns på Bokus för 45 kronor.