Barn

Mobbar barn skola

Böter till mobbande barns föräldrar

Att det försiggår mobbning i många skolor runt om i landet råder det ingen tvekan om. Men vad gör man egentligen? Och vems "fel" är det? Åsikterna är delade. Vissa tycker att det enbart är föräldrarnas uppgift att förhindra att ens barn mobbas. Vissa tycker att skolan bör ingripa hårdare i och med att barnen ägnar många timmar om dagen där.

I Winsconsin i USA har man nu infört en ny regel som innebär att föräldrar till barn som mobbar först ska få en varning om barnet mobbar någon annan. Fortsätter det ska man sedan få böter på närmare 3000 svenska kronor. Händer det igen ska bötesbeloppet dubblas, och så vidare. Åsikterna är många kring om detta sätt verkligen är bra. Man menar att man som förälder ibland är ganska maktlös, och kanske försökt med både det ena och det andra utan resultat. Samtidigt så sätter det press på föräldrar att verkligen prata allvar med sina barn som mobbar. För det är ju trots allt föräldrarna som ska uppfostra barnen.

Rektorn på Shawana Community High School, som har infört denna regel, tror att detta kommer göra så att de föräldrar som tidigare inte pratat tillräckligt med sina barn om mobbning och dess konsekvenser - nu kommer börja kommunicera mer hemma kring ämnet.

Vad tycker ni? Diskutera på vår Facebooksida, du kommer till inlägget HÄR!

(Källor: Newsner, Metro)

Powered by Labrador CMS