Bröllopsdekorationer du kan göra själv

Bröllopsdekorationer du kan göra själv

Varför betala dyra pengar för något du enkelt kan göra själv? Allt som krävs är tålamod och ett pysselhumör!

Inspireras nedan av dessa dekorationer som inte alls behöver kosta skjortan.

LÄS ÄVEN: 5 tips - så lyckas du med alla detaljer till bröllopet

 

1. Glasburkar och flaskor

Börja i god tid före bröllopet att spara på glasburkar; syltburkar, inlagd gurka, läskflaskor… skölj ur och spara! Be vänner, grannar och kollegor att hjälpa till så har ni snabbt samlat ihop ett litet lager. Dessa blir fantastiskt fina att sätta små blombuketter i och dekorera utrymmen i festlokalen med. Knyt om ett spetsband eller ett hampasnöre för extra piff! 

 

2. Ballonger

Kanske det enklaste sättet att få till en festlig och fin stämning. Släpp upp massvis med ballonger i taket och låt banden hänga ner, eller knyt ett stycke tyll runt och fäst en blomma nertill. Superfint! 

 

3. Blomstergirlang

Lite tid och tålamod krävs, men enkelt är det. Införskaffa fiskelina och valfri blomma, men förslagsvis en billigare variant såsom Nejlika. Klipp bort stjälken och trä en nål genom blomman med linan, knyt en liten knut och fortsätt. Tada! Perfekt att ha som fotofond.

 

4. Blombladsstrut

Istället för att kasta ris på brudparet är det vanligt att kasta blomblad. Tillverka strutar av något fint omslagspapper, fyll med blomblad och dela ut i kyrkan (någon annan än brudparet får ha detta ansvar). Finare och mer romantiskt än en påse ris!

 

5. Dukning med ljus och blomma

Ett vinglas modell större och bastantare vänds upp och ner, en blomma läggs under kupan och ett ljus ställs ”under” foten. Smart, enkelt och snyggt! Variera blomtyp och färg på ljus efter tycke och smak.

 

6. Spetstyg

Tunna spetslängder (tänk fisknät-stil) finns på exempelvis Ikea, eller billigt på metervara. Köp upp ett gäng, gör en knut och häng upp. Vill man lägga till en extra magisk touch; häng upp små ljusslingor bakom! Ett väldigt effektivt sätt att mjuka upp en annars hård och tråkig festlokal. 

Bilder via Pinterest

 

Retorikern Elaine Eksvärd avslöjar i Nyhetsmorgon sina bästa tips om hur man håller ett lyckat bröllopstal. Här är fyra användbara tips!