Annons:
Dags att packa BB-väskan!

Dags att packa BB-väskan!

Det är dags att föda! Oavsett om du sedan länge vetat när förlossningen ska ske eller om den kommer mer plötsligt så är det en minst sagt nervös situation. Tusen tankar far omkring i huvudet, och i en sådan situation är det lätt hänt att man glömmer vad man heter, och ännu lättare att man missar de där sakerna man planerat att ha med sig till bb.   

Det bästa sättet att få med sig alla de där viktiga prylarna är att packa BB-väskan innan i en behändig väska långt innan det föreligger någon risk att du måste rusa iväg till förlossningen. Ställ BB-väskan i hallen där den är omöjlig att missa, fäst en stor lapp på den, och påminn din partner varje dag om att påminna dig. 
 
Men vad ska det finnas i BB-väskan? 
 
För det första så finns det ett par saker man bör ha med sig till förlossningen, oavsett var och hur man ska föda barn. 
 
❑ ID-kort
❑ Mvc-journal 
❑ Förlossningsplan (om du har skrivit en plan)
 
Sedan finns det ett antal saker som man rekommenderas av sjukhuset att ha med sig. 
 
❑ Patientbricka. 
❑ Inneskor. 
❑ Babykläder, gärna med ett par ombyten om man stannar längre på patienthotell eller bb. 
❑ Mat till din partner, då de flesta sjukhus bara erbjuder mat till mamman. Och till slut de där sakerna man skulle sakna om de inte följde med. 
❑ Egna hygienartiklar. Förutom tandborste, tandkräm och liknande så kan det vara bra att ta med sig egna bindor och dylikt, då de som erbjuds av sjukhuset kanske inte passar. 
❑ Hårborste. Håret kommer att vara en enda tova efter förlossningen, och tar man tag i det omgående slipper man plågan att reda ut det senare. 
❑ Amningsbehå. 
❑ Bekväma mammakläder som är lätta att amma i. Stora skjortor eller tröjor speciellt avsedda att amma i. Blir man förlöst med kejsarsnitt bör man tänka på att inte ha åtsittande byxor med sig. 
❑ Mobiltelefon och laddare. Även om de flesta sjukhus ogärna ser att man ringer från rummet så lovar vi att det kommer att skickas otaliga MMS med bilder på bebisen. 
❑ Böcker. Är det lång väntan så behöver man fördriva tiden på något sätt. 
❑ Mp3-spelare fulladdad med favoritmusik. Gärna med några avslappningsövningar också. Det kan hjälpa när man känner sig orolig eller stressad. 
❑ Bärbar Dvd-spelare med bra filmer man lätt kan somna ifrån. 
❑ Snacks. Även om sjukhusmat är närande och bra så är det lätt hänt att man blir lite sugen på något annat. 
❑ Bilbarnstol.
 
Text: EricaAff
Annons