Därför måste ditt barn få leka

Därför måste ditt barn få leka

Leken är en stor del av barns liv och bidrar med glädje och fantasi och är en viktig del av barnets utveckling. Bebisar och små barn har olika färdigheter vilket såklart även påverkar hur de leker. Här skriver vi om bebisars lek, om små barns lek och om produkter som kan passa de olika åldrarna.
 

Bebisars lek

För en bebis är det leken otroligt viktig för att de ska utvecklas. Med bra leksaker kan du som förälder främja utveckling så den går i en hälsosam och säker riktning. De leksaker som är anpassade för bebisar är tillverkade så att de ska vara enkla att fatta tag i, hålla fast och flytta på. Bebisens ögon utvecklas ständigt och färger är en viktig del i det. Bebisen ser olika färger olika starkt och BR:s leksaker har färger som bebisens ögon lätt kan uppfatta. 


Produkter till bebisen

Det finns många produkter som utvecklar bebisens färdigheter som till exempel babygym eller denna mobil. De gör att bebisen kan ligga och titta på de hängande sakerna som är cirka 20-30 cm från bebisens ögon, vilket är perfekt för att han eller hon ska kunna utveckla sin uppfattningsförmåga.

 

Småbarns lek

När ditt barn är i småbarnsåldern, från ett år, händer mycket i utvecklingen. I den åldern lär de flesta barn sig att gå, springa och hoppa. Världen runt omkring är spännande och ska utforskas och leksaker kan vara en stor del i det. Med spännande och fantasifulla leksaker kan barnet utveckla sin motorik, kreativitet, kognitiva lärande och självförtroende. 


Produkter till småbarn

Små barn lär sig färg, form och börjar förstå sambandet mellan det han eller hon gör och det som händer. Kontrollen över händerna blir bättre vilket gör att barnet kan göra mer precisa saker. En produkt som kan passa är denna aktivitetsvagn som fungerar både som stöd när barnet går och som leksak.