Annons:
De 10 bästa apparna för barn

De 10 bästa apparna för barn

Behöver du lite tips på nya appar till ditt barn? Här kommer 10 säkra tips som du och ditt barn garanterat kommer gilla! 

1. Thinkrolls 

Det här spelet är såååå kul, även för vuxna. Man ska försöka ta sig igenom olika hinder, med hjälp av figurerna som kallas för "Thinkrolls". I varje bana introduceras man för ett nytt hinder, och med hjälp av den fysik, värme och gravitation ska man försöka ta sig till mål med sin Thinkroll. Man kan inte misslyckas i detta spel, utan får testa olika kombinationer hela tiden för att klara det. Barnet lär sig planera, fundera, och utföra. Ett mycket välgjort och perfekt spel! Riktar sig till barn som är 6+.

2. Toca Life

Påminner lite om The Sims! Toca Life finns i olika editioner, till exempel City, Vacation och School. Man utforskar olika platser med hjälp av olika figurer. Spelet riktar sig till barn melan 6-8. 

3. LEGO DUPLO Animals

En rolig app där man får följa med Ekorren, Giraffen och haren genom olika äventyr på nya spännande platser. Man besöker åtta olika ställen, där man får testa på olika saker att göra. 
Passar barn från 4 år. 

4. Pokémon Go

Ingen har väl undgått Pokémon Go? Flugan som blivit extremt populär och tog världen med storm i somras. Spelet går ut på att man tillsammans med sin telefon går ut i den riktiga världen (krävs att man har GPS igång) och fångar Pokémons som dyker upp när man minst anar det. Successivt ju högre level man kommer till, så kan man även battla i gym, träna sina pokémons etc. Mycket roligt spel som får barn att röra på sig mer, och även interagera med varandra utomhus, genom ett spel. Passar barn från 5 år och uppåt, även vuxna. 

5. Animal Sounds

Perfekt och enkelt spel som även ett väldigt litet barn kan klara av! Här lär man sig djurens alla olika läten. Det är både djur från bondgården, djur man kan ha som husdjur, och djur som bor i djungeln. Passar barn från 0 år. 

6. Cooking Fever

Det här spelet är så kul och beroendeframkallande! Spelet har 16 olika miljöer, från efterrätter till snabbmat. Man får med hjälp av olika köksapparater prova på att laga olika rätter. Målet är att locka fler kunder, och därför kan man även inreda sin testaurang och uppgradera sitt kök. Passar barn från 7 år. 

7. Diddis Day

Diddis Day är en app för yngre barn. De får pussla och utforska olika vardagsaktiviter på ett lekfullt sätt. Till exempel får man sätta olika saker på rätt plats, till exempel en skål på bordet. När allt är på sin rätta plats kan man trycka på de olika föremålen och se vad som händer. Detta är en app som hör till Babblarna-konceptet som är väldigt populärt. 

8. Lilla ska sova

Det här är en bokapp. Man väljer vad barnet i sagan skall heta, och hur barnet ska se ut. Sedan blir barnet huvudperson i berättelsen. Appen är alltså uppbyggd som en bok med hög igenkänningsfaktor.

9. Sago mini robotkalas

Robotkalas! I den här appen kan man bygga sin egen muffinsdekorerande robot. Man parar ihop olika delar för att uppfinna jättekonstiga och tokiga kombinationer. Kanske kan roboten få två huvuden? Eller kanske ett par kanintofflor? Helt enkelt en tokigt rolig app för alla åldrar!

10. Toca monster

I den här appen kan du laga och mata Toca Monster med olika mer eller mindre tokiga föremål och maträtter. Använd mixern, kniven eller stekpannan, och se hur monstret tuggar och äter allt du ger honom! 

 

 

 

Annons