Familj

Sveriges yngsta mästerkock tvprogram tv4

De tävlar i Sveriges yngsta mästerkock

Det är återigen dags att imponeras av landets skickligaste och charmigaste småkockar. Femte säsongen av Sveriges yngsta mästerkock bjuder på mer spänning och skratt än någonsin tidigare.

Det här är överraskningarnas säsong med en massa kul utmaningar, twister och hemliga gäster. Småkockarna älskar det och det tror jag tittarna också kommer att göra, säger Sara Johansson, exekutiv producent för programmet.

Tolv småkockar mellan 9 och 12 år visar prov på sin kreativitet och skicklighet i en mängd tävlingsmoment och kommer att laga allt från tacos och skolmat till havskräftor, ripa och crème brûlée. Juryn består även detta år av de hyllade kockarna Tina Nordström, Danyel Couet och Paul Svensson.

Årets deltagare är goa ungar med mycket jäklar anamma som är totalt orädda för utmaningar. De skrattar och gråter om vartannat. Några av dem börjar som väldigt osäkra men får sedan glänsa på sin alldeles egna scen, säger Tina Nordström.

Vinnaren av Sveriges yngsta mästerkock får förutom statyetten en resa för hela familjen till London med privatlektioner i matlagning på Jamie Oliver Cookery School.

Här är årets deltagare:

Alex Shahin, 12 år, Örebro.

Alexander Andersson, 12 år, Ystad.

Amanda Ekelund, 9 år, Bara/Malmö.

Eirik Selnes, 11 år, Gävle.

Ella knapp Johnson, 11 år, Stockholm.

Erik Löfholm, 12 år, Falköping.

Eugen Enqvist, 9 år, Stockholm.

Lily Larsson, 12 år, Ås/Östersund.

Lizzie Magnusson, 12 år, Skummeslövsstrand/Båstad.

Märta Jobeus, 12 år, Stockholm.

Nicholas Norgren, 10 år, Stockholm.

Olivia Lundgren, 11 år, Skanör-Falsterbo.

Sveriges yngsta mästerkock sänds i åtta delar. Säsongsstart den 11 april klockan 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

Powered by Labrador CMS