Djurparkerna som har öppet på höstlovet - här är deras program

Djurparkerna som har öppet på höstlovet - här är deras program

Nöjesparkerna Gröna Lund och Liseberg håller fortsatt stängt över halloween och höstlovet. Däremot är de flesta djuparker öppna med en massa spännande programpunkter för barnfamiljer.

Även om resebolagen kan se en försiktig ökning av bokade reseor stannar de flesta barnfamiljer hemma på höstlovet. Det behöver dock inte beytda färre upplevelser och skoj för barnen. Här är djuparkerna som håller öppet på höstlovet och deras programpunkter för barn och ungdomar.

Kolmården

Kolmården håller öppet som vanligt men har begränsat antal besökare och stängt ner vissa delar av parken och attraktioner. Även i år hålls ett spektakulärt halloweenfirande den 17 oktober till 1 november. Man håller öppet hela höstlovsveckan för att på så sätt sprida ut besöken. Endast förbokade biljetter gäller så boka i tid!
 

Skansen

På Skansen väntar ett spännande höstlov för alla äventyrlystna barn och ungdomar. "Mysteriet i stadskvarteren" är en äventyrspromenad som består av kluriga gåtor, ledtrådsjakt och överraskningar för hela familjen. "Natt under ytan" är en visning efter mörkrets inbrott för vem vill inte veta vad djuren gör på kvällen. Korvgrillning och Spökbingo är andra roliga höstlovsaktiviteter. Parken har öppet precis som vanligt med undantag för de kulturhistoriska inomhusmiljöerna.
 

Parken Zoo

I Eskilstuna ligger djurparken och nöjesparken Parken Zoo. För tillfället ligger nöjesparken i vila men på djurparken har man förberett för halloween och höstlovssugna barn. Hela parken dekoreras med pumpor och fågelskrämmor och vid öppna eldstäder kan man grilla korv och marshmallows. För de som vill ha lite extra spänning rekommenderar vi spökstigen.
 

Skånes djurpark

På Skånes Djurpark utanför Höör håller man öppet som vanligt men med begränsat antal besökare och bokning av biljetter online inför sitt besök. Höstlovet firas med tusentals pumpor, trolljakt och roliga höstäventyr. 
 

Järvzoo

I vildmarksparken Järvzoo i Hälsingland hittar du nordiska djur i en naturlig miljö. Här kan du bland anant få se brunbjörn, varg och lo. Under höstlovet har man öppet varje dag och erbhuder besökarna ett en upplevelse med djuren på deras villkor.

Foto: Skånes Djurpark, Kolmården, Parken Zoo och Skansen.