Familj

Enkel pasta carbonara

En klassiker som aldrig går ur tiden? Det skulle man nog kunna säga om carbonaran, den ständigt populära pastarätten står på menyn i veckans recept. Smaklig måltid!

1. Pasta (stor kastrull): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen (till pastan).

2. Grönsaker (kastrull + skål): Koka upp 5 dl vatten i kastrullen. När vattnet kokar, lägg i 1 fp gröna ärtor (250 g).

Dra av kastrullen från plattan och låt ärtorna ligga i det varma vattnet i 2 min. Häll av vattnet.

Skala och skär 300 g morötter (3-4 st) i 1 cm stora tärningar. Skär ½ gurka i 1 cm stora tärningar. Blanda morötterna, gurkan och ärtorna i skålen.

3. Koka pasta till 4 personer (ca 350 g).

4. Bacon (stekpanna): Strimla 2 paket bacon (280 g). Hetta upp stekpannan och stek baconet på medelhög värme i 5 min.

5. Häll av vattnet från pastan. Blanda ner 1 dl vispgrädde, 2/3 påse riven västerbottensost (100 g), baconet och ½ tsk svartpeppar i pastan.

6. Servera pasta carbonaran med grönsakerna.

Matfoto: Katarina Bellman

(Middagsfrid.se)

Powered by Labrador CMS