Annons:
Ett plagg – tre generationer | Tre saker som ger kläderna ett långt liv!

Ett plagg – tre generationer | Tre saker som ger kläderna ett långt liv!

Att köpa begagnade kläder till våra barn, eller låta dem ärva äldre barns kläder, är idag ganska vanligt, och de flesta är medvetna om fördelarna det medför. Ändå köper många föräldrar ofta nya kläder till sina barn, kläder som går sönder innan det hinner vidare till nästa barn.

Polarn O. Pyret jobbar ständigt med att sina kläder ska få ett långt liv, med målet att varje plagg ska kunna användas av tre barn. Genom att ge kläderna ett långt liv minskar behovet av att köpa fler kläder över tid. Förutom att det är bra för plånboken så innebär det även mindre koldioxidutsläpp, avfall och energi- och vattenförbrukning, som annars krävs för att skapa nya kläder. För att kläderna ska kunna användas av flera barn är det såklart viktigt att kläderna håller en bra kvalitet.

LÄS ÄVEN: Uppdaterade klassiker i ny färgskala. PO.P har lanserat en specialkollektion - och vi älskar den! 

Här är 3 saker du själv kan göra för att förlänga klädernas livslängd:

1.Tvätta smart
Tvätta bara kläderna om det behövs, ibland kan det räcka med att bara vädra kläderna eller ta bort en liten fläck med vatten. Följ tvättråden på kläderna, och använd ett så miljövänligt tvättmedel som möjligt och överdosera det inte. Det är även bra att låta plaggen självtorka istället för att torktumla dem. Kolla in PO.Ps tvättguide här

2. Laga eller återvinn
Ett litet hål behöver inte innebära att plagget måste slängas. Det är enkelt att laga en reva eller sy på en knapp som lossnat, kolla in PO.Ps lagningsguide här! Går ett plagg inte att laga kan du återvinna det på en klädåterviningsstation så kan det i framtiden användas som fyllning i kuddar eller leksaker.  

3. Låt plagget få en ny ägare när ditt barn växt ur det
Enligt Polarn O. Pyrets kundundersökning låter hela 73% mindre syskon ärva deras kläder, 52% ger deras plagg vidare till släkt och vänner och 39% säljer kläderna på second hand. Har du PO.P kläder du vill sälja vidare eller vill du köpa begagnade kläder? PO.P har en egen Köp och sälj-sida där du både kan sälja dina gamla Polarn O. Pyret kläder, och köpa begagnade.


Läs mer om PO.P Cares och Polarns hållbarhetsarbete här!
 

Psst! Just nu har vi en tävling där vi tävlar ut tre presentkort på Polarn O. Pyret på 1000 kronor styck. In och tävla här


I samarbete med Polarn O. Pyret 

 

Annons