Familj

Happily Ever After blogg intervju Evelina Strand

Evelina, "Happily Ever After", har börjat blogga hos oss igen! Här har vi intervjuat henne

Evelina Strand har bloggat sedan 2007 under bloggnamnet "Happily Ever After". Efter att ha bloggat på egen portal en tid är hon är hon tillbaka hos Allt för föräldrar igen och vi är så glada! Här har vi intervjuat henne om livet som bloggande mamma.

Namn: Evelina Strand

Ålder: 30

Bor: Jönköping

Familj: Magnus, 36, Elion, 6, Idun, 1, och Aston, 0.

Sysselsättning: Bloggande socionomtudent

Beskriv dig själv med tre ord: Frågade min man som sa snygg, snäll och smart. Snäll var också ordet jag först kom att tänka på (kan nästan vara för snäll ibland) men därefter envis och nyfiken.

Välkommen tillbaka till Allt för föräldrar, Evelina! Du bloggade ju här för några år sedan men nu är du tillbaka. Hur känns det?

Tack! Det känns jätteroligt! Jag har saknat att höra till en portal och att flytta tillbaka till AFF känns ju nästan lite som att flytta hem, i bloggväg.

Hur länge har du bloggat och hur kommer det sig att du började blogga från början?

Jag har bloggat sen 2007 då det började bli en stor grej med bloggar. Eftersom jag älskar att skriva och nog är "dagbokstypen" fastnade jag direkt och det blev snabbt en del av min vardag. Nu kan jag knappt tänka mig ett liv utan en blogg.

Berätta om din familj!

Min man och jag träffades för ganska exakt tre år sen och vi har gjort allt i raketfart. Inom loppet av 2,5 år var vi gifta, bodde i radhus och hade två gemensamma barn. Vi flyttade ihop direkt i princip, jag blev gravid efter 9 månader, vi förlovade oss direkt därefter, köpte huset samma dag som Idun föddes (min man var med i budgivning medan jag klockade värkar) och vi gifte oss på vår tvåårsdag, i New York. Vi firar faktiskt vår första bröllopsdag nu i veckan och då har jag varit gravid lika länge som ogravid under vårt förhållande haha.

Jag har sonen Elion sedan ett tidigare äktenskap. Han fyller 7 år i höst, är världens bästa storebror (började önska sig en lillebror när han var två), busigast i stan, älskar fotboll mest i världen och är fysiskt aktiv från det att han slår upp ögonen på morgonen tills det att han somnar på kvällen.

Idun är vår helt fantastiska ettåring som ser upp till storebror, härmar ALLT vi säger och gör och är lilla ordningspolisen här hemma. Hon är rätt olik sin storebror i sättet - lugn och försiktig och vill liksom göra allt rätt. Hon är nog bättre än sin pappa på att veta var tvätten ska läggas och skräpet slängas hehe...

Aston är vår halvårsbebis som oväntat kom in i våra liv. Jag blev oplanerat gravid när Idun var 3 månader men han blev ändå självklar direkt. Jag brukar säga att han är den sista pusselbiten i våra liv, som vi saknade utan att veta om det. Han är nog den mest känslige i syskonskaran och galet lik sin storebror som bebis. Lite kul eftersom de inte är helsyskon.

Att ha tre barn är det bästa jag vet och jag skulle nog vilja ha ännu fler om jag bara kände att jag skulle hinna med allt och alla.

Hur ser en vanlig dag ut för er?

Vår vardag har ändrats en del den sista tiden i och med att jag började plugga igen efter 1,5 års föräldraledighet. Nu tar min man över på hemmaplan en termin till att börja med. Så en vanlig dag hos oss startar när minisarna bestämmer att det är morgon, Aston är morgonpigg som sin storebror och de vill starta dagen mellan 6-7 (Idun sover längst). De små äter välling och sen äter vi frukost. Är Elion hos oss (han bor varannan vecka hos oss och varannan vecka hos sin pappa) skjutsar eller följer någon av oss honom till skolan. Vi försöker vara ute så mycket som möjligt med barnen under dagarna, så det blir många promenader, lekplatsbesök och trädgårdshäng för den som är med barnen. Elion är i den åldern då kompisar är det roligaste efter skolan, eller fotbollsträningar. Jag ska försöka hålla mig till fasta pluggtider måndag-fredag för att kunna vara ledig på helgerna men det känns perfekt att vara en student och en föräldraledig i ett hushåll med två så små barn eftersom man ändå får rätt mycket tid tillsammans om dagarna. Nu kan jag och min man äta frukost tillsammans ALLA dagar i veckan t.ex., till skillnad mot bara på helgerna tidigare. Överlag är vi nog bara rätt vanliga av oss skulle jag tro - vi prioriterar familjen och att hitta på saker tillsammans samtidigt som huset ska skötas, stugan ska renoveras, träning ska utföras och vänner ska träffas. Livet med tre barn är minst sagt alltid fullt upp :).

Vad tycker du är det bästa med att vara förälder?

Det är helt klart all kärlek och alla skratt man får! Ens barn blir ju liksom ens små kompisar som säger och gör så himla mycket kul mest hela tiden. Jag tycker även att det är roligt att ha barn i olika åldrar, för de är på så olika platser i utvecklingen. Det är helt magiskt att få ta del av deras uppväxt.

Fem snabba:

Klänning eller byxor? Byxor (går att variera på flest sätt)

Kaffe eller te? Te (fast bara om jag fryser)

Musik eller podcast i lurarna? Beror på tillfälle men podcast just nu

Skidsemester eller solsemester? Sol alla gånger! (Åkte skidor första gången för snart tre år sen och jag ramlade vid liften det första jag gjorde)

Förrätt eller efterrätt? Efterrätt! Det finns nästan alltid plats för efterrätt men jag vill ha en matig huvudrätt först

Vill du läsa mer kan du besöka Evelinas blogg genom att klicka dig vidare här happilyeverafter.se!

Powered by Labrador CMS