Annons:
Därför tar Familjen Lövquist hjälp av en samtalsapp

Därför tar Familjen Lövquist hjälp av en samtalsapp

Precis som de flesta familjer med barn som går i skolan och har fritidsaktiviteter på kvällarna, och med föräldrar som jobbar heltid så får familjen Lövquist inte alltid tiden att räcka till åt att faktiskt umgås och lyssna på vad var och en har att säga.

Och de är inte ensamma. 29% av svenska familjer upplever att de inte har tid till att prata med varandra, enligt en undersökning som Renault har gjort. Familjen Lövquist har nu fått i uppdrag att testa konversationsappen C-ME, förkortat från ”conversations made easy” – det vill säga: ”förenklade konversationer”.

Familjen Lövquist består av mamma Anna, pappa Daniel och barnen Lex, 11 år och Estelle, 9 år. Båda barnen är inbitna fotbollsspelare, Anna jobbar som Key account manager, och Daniel är egenföretagare inom IT.

Förutom allt vad skola och jobb innebär, så tar barnens fotbollsintresse mycket av tiden. Det blir därför mycket bilåkande, till och från matcher och träningar. Precis som många nog kan känna igen, betyder det att stor del av tiden spenderas i bilen på väg någonstans, och familjen är inte lika ofta samlade kring exempelvis middagsbordet hemma tillsammans. Det var med detta i åtanke som Renault tog fram appen C-ME, som ett verktyg för familjer att ta sig tiden att prata om stort och smått i vardagen.

Appen lanseras i samband med Renaults familjebil Megane, som med sin storlek och smarta funktioner är perfekt för familjer på språng. Familjen Lövquist har nu fått chansen att testa C-ME appen under flera tillfällen, för att se hur den hjälper till att få alla familjemedlemmar att komma till tals och prata om ämnen som intresserar just dem.

C-ME är perfekt att använda i bilen, just för att varje samtalsämne är tidsbegränsat. På så sätt kan ”dötiden” i bilen utnyttjas till att faktiskt konversera med varandra! Vad de tyckte om appen och vad de pratade om kommer ni kunna läsa inom kort, men mamma Anna är övertygad om att den behövs:

Det blir spännande att se hur det kommer att gå – vilka samtalsämnen som kommer att komma upp och hur bra vi egentligen är på att låta varandra tala till punkt! 

På conversationsmadeeasy.se kan ni läsa mer om appen samt ladda ner den. Glöm inte att hålla utkik efter nästa artikel om familjen Lövquist där de recenserar appen och dess funktioner!

 

LÄS ÄVEN: Appen som får alla i familjen att göra sin röst hörd

LÄS ÄVEN: Ny statistik visar att var tredje familj inte hinner prata med varandra

LÄS ÄVEN: Det här vill barnen prata mer om hemma

LÄS ÄVEN: Film - familjen Granberg testar C-ME

 

I samarbete med Renault

Annons