Annons:
Kvinnor upplever oftare värk i vardagen än män

Kvinnor upplever oftare värk i vardagen än män

Har du ont någonstans varje vecka? Du är inte ensam.

Att känna värk i vardagen kan för många vara en regel snarare än ett undantag. Men visste ni att det är större andel kvinnor än män som upplever smärta i vardagen?

Undersökningar som Novus har gjort på uppdrag av IPREN®, visar bland annat att kvinnor är den grupp som oftare upplever värk i vardagen. Hela 55% av de tillfrågade kvinnorna svarade att de upplever smärta i vardagen minst varje vecka.

Inte helt oväntat är det huvudvärk som toppar listan över den vanligaste värken hos kvinnor. Katrin är en av de kvinnor som upplever huvudvärk minst en gång varje vecka.  

Vad brukar du göra när du har ont i huvudet?

Först så brukar jag fundera vad det kan bero på, till exempel om jag vet med mig att jag har sovit dåligt eller kanske är stressad. Sen brukar jag tänka om jag kan lindra den på något sätt.

Hur brukar du vanligtvis göra när du har huvudvärk?

Jag vet att jag brukar vara dålig på dricka vatten, men väldigt bra på att dricka kaffe... så i första hand dricker jag vatten istället för kaffe på jobbet, och tänker att huvudvärken nog går över snart

Brukar den försvinna då?

Nja, inte nödvändigtvis. Är det en envis huvudvärk så kan jag bli okoncentrerad efter ett tag och lite irriterad mot folk i min omgivning

 

I samarbete med IPREN®

Ipren (ibuprofen) tablett 400 mg. Läkemedel vid tillfällig värk och feber. Från 12 år. Max 3 dagars behandling. Läs alltid bipacksedeln, särskilt vid överkänslighet, annan sjukdom, graviditet eller om du försöker bli gravid.

© McNeil Sweden AB, Box 4007, 169 04 Solna, 2017, SE/IP/17-1762.

 

Om undersökningen

Undersökningen "Allmänheten om smärta" och har utförts av Novus på uppdrag av Cohn&Wolfe/Johnson&Johnson om allmänhetens syn på smärta, värktabletter och värk.

Målgruppen är män och kvinnor 18-79 år, riksrepresentativt urval. Intervjuerna har genomförts i Novus Sverigepanel. All statistik i artikeln är hämtad från denna rapport.

 

Annons:
Annons