Familj

Tulpanens dag 2016

Fyra steg för fina tulpaner

Visste du att det inte finns något land i världen där man köper så mycket tulpaner som vi gör här i Sverige? Att tulpanen fått en egen dag är därför kanske inte så konstigt.

Artikeln innehåller affiliate-länkar

Tulpanens dag firas den 15 januari varje år. Här kommer fyra steg för att få tulpanerna att hålla sig fina längre, även om många faktiskt är väldigt fina även när de vissnar och torkar.

4 steg för fina tulpaner

1. Innan du sätter ner dina köpta tulpaner i vatten skär du av stjälkarna cirka 1 centimeter med en vass kniv så att blommorna kan ta upp vattnet. Skär ett rakt snitt över stjälken, inte diagonalt. Använd inte sax eller sekatör eftersom det klämmer ihop rören i stjälken.

2. Behåll plasten på och ställ tulpanerna i en vas med kallt och fräscht vatten. Låt stå så i cirka en timme.

3. Ta sedan bort plasten och arrangera tulpanerna i vasen. Ställ dem på en plats där det inte finns frukt eller direkt värme då det får blommorna att vissna fortare. Bättre är om de står svalt.

4. Snitta tulpanerna på nytt och fyll på med fräscht vatten då och då.

Vill du överraska någon med tulpaner? Någon du inte kan besöka rent fysiskt? Då kan du skicka ett blombud, Interflora har massvis med olika arrangemang av tulpaner. Här är två alternativ, men det finns fler på deras hemsida som du kan besöka här ».

Powered by Labrador CMS