Annons:
Gravid? Här är spelet du och din partner bör spela

Gravid? Här är spelet du och din partner bör spela

När vi får barn förändras våra liv drastiskt, och det är svårt att på förhand inse hur omvälvande barns intågande i våra liv är. Varför inte försöka sätta er in i livet som förälder innan med hjälp av konversationskort som ställer frågor till dig och din partner, frågor ni inte ens visste att ni borde ställa er!

Statistik från SCB visar att cirka var tredje par går isär under småbarnsåren. Det valde forskare från bland annat Göteborgs universitet att titta närmare på, genom att kartlägga orsakerna till att så pass många delade på sig. Några av orsakerna de hittade var bland annat bristande kommunikation och samhörighet. När Erika Reje och Jessica Petersson fick barn upplevde de själva och deras partners utmaningar vad gällde familjens nya ekonomi, förväntningar på den föräldraledige föräldern och på den som jobbade, tankar om hur man som föräldrar ville fostra barnet olika och så vidare. Det var saker de tidigare inte ens hade en tanke på kunde komma att bli ett problem. När de insåg det väcktes tanken på hur livet som förälder hade kunnat förenklas om de redan under graviditeten fick tips på saker som kan vara bra att prata igenom som par, förutom det rent praktiska med vem som tar föräldraledighet när och vem som köper barnvagnen. Då började de fundera på vad de som par kunde göra för att hjälpa kommande nyblivna föräldrar.

Det var en hel del vi inte var beredda på när vi fick barn, som hur vi smidigast skulle få till en ekonomi för tre eller få tid för varandra i relationen. Då föddes idén att samla våra erfarenheter till ett verktyg för att stötta andra, säger Erika Reje på frågan hur idén till spelet uppkom.

Resultatet blev ”I väntans tider”, ett spel med konversationskort med praktiska och livsbejakande frågeställningar som kan vara bra att fundera på och diskutera innan ni tar klivet in i er nästa fas i livet. Förmodligen kommer ni både att få prata och lyssna, skratta och kanske gråta. Under spelets gång samlar ni poäng och hittar på kul saker ihop – allt för att teama ihop er inför ert framtida liv och de utmaningar och spännande händelser ni står inför. Några exempelfrågor som spelet innehåller är ”Hur vill vi att vårt barn ser tillbaka på uppväxten på sin 20-årsdag?”,Hur ser vi på karriären när vi får barn?” och ”Nämn några saker du skulle vilja ha gjort eller upplevt inom de närmsta tre åren”.

I väntans tider spel Gravid Gravidpaket Allt för föräldrar

Två personer som testat spelet är Louise, 34 år, och Mattias, 37.  

Skönt att få hjälp att komma på vad man bör tänka igenom. Det här är precis ett sånt spel vi behöver för att förbereda oss, tycker Louise och Mattias är också positiv till spelet.

I väntans tider innebar ett enklare sätt att våga komma in på lite känsligare ämnen, menar han.

 

Är du nyfiken på spelet och vill läsa mer om hur du beställer det? Kolla in I väntans tider på peopletalk.se

Gravid? Om du beställer vårt kostnadsfria Gravidpaket får 20 kronor rabatt på spelet, och betalar 150 kronor istället för 170. Du kan ta del av erbjudandet genom att använda koden "Alltförföräldrar". 

Klicka här för att läsa mer om Gravidpaketet!

 

 

 

Annons