Annons:
Håll koll på fostret i magen hemifrån med ny teknik

Håll koll på fostret i magen hemifrån med ny teknik

Tekniken styr idag det mesta i vår vardag, så det är föga förvånande att den nu även är inblandad när det kommer till din graviditet. 

Nu kan du nämligen hålla koll på vad bebisen sysslar med i magen hemifrån. Med sin ”Smart Pregnancy Tracker” har företaget Bloomlife har tagit fram en ”gravidsensor”, som med Bluetooth kopplas till din smartphone och du kan följa mönstret för exempelvis sammandragningarna direkt i telefonen, i företagets app.

Läs även: Möt Emma som är doula och hjärnan bakom förlossningspodden

Sensorn knäpps fast på en speciell plåsterliknande lapp som sedan fästs på magen, och kan bäras både dagtid och nattetid. Lappens klister håller i en vecka, så den bör inte fästas allt för långt innan man börjar ana att det är dags att köra till BB. Sensorn mäter sedan hur frekventa och hur långa sammandragningarna är, samt identifierar rörelser i livmodern. I mobilen visar sig mönstret sedan som en kurva och du kan enkelt följa utvecklingen.  

Onekligen bekvämt för till exempel förstföderskor som är osäkra på när det är dags att åka in till BB! Sensorn går loss på 149 dollar (cirka 1300 kr) och är än så länge bara tillgänglig i USA.  

Bilder lånade från Bloomlife.com 

Annons