Laga hälsosamt tillsammans med barnen

Laga hälsosamt tillsammans med barnen

Genom att laga mat tillsammans får du umgås med dina barn och även visa dom på hur en sund kosthållning är grunden till att må bra. Du är förebild för dina barn och uttrycket ”barn gör inte som du säger, dom gör som du gör” stämmer ofta väl. 

Idag äter vi mer och mer halvfabrikat och därför är det viktigt att barn får vara med i köket för att förstå varifrån maten kommer och hur råvarorna har sett ut från början. Genom att laga mat tillsammans kan du som förälder göra barnen uppmärksamma på matens ursprung, hur man kan tillaga den och göra bra matval. Barn är ofta nyfikna och har en massa funderingar; upptäck tillsammans i köket! Försök att använda flera av era sinnena när ni lagar mat tillsammans; lukta, smaka, titta och känn! Lek fram matglädje genom att blunda och lukta, eller lägg något i handen och gissa vad det är. 

Det kan det vara svårt att få barn att äta grönsaker, och här kan man dra nytta av alla härliga färgglada nyttigheter då barn ofta dras till färg. Paprika finns i många olika färger, rödbetor är roliga då du förutom att bli röd om händer och tunga kan använda detta som ett färgmedel. Dessutom finns det många roliga betor att använda, bland annat polkabetor som är vit och rosarandiga, och gula betor. 

På min Pizza Colore har jag använt grönsaker med olika färger som, förutom att den är god, får en vacker regnbågseffekt.

Lycka till!

/Ulrika Davidsson

 

 

Recept i samarbete med ULRIKA´s HÄLSOKÖK

ULRIKA´s HÄLSOKÖK är ett nytt onlineforum för ALLA som vill inspireras och hitta glädjen i att laga god och hälsosam mat. Ett forum för Dig som vill hitta en ” Hälsosam livsstil” Må bättre, bli piggare och få mer energi med nyttiga, lättlagade recept varje vecka. Läs mer »
 

Det fanns inget recept på denna kategori.