Här är 2017 års julkalender

Här är 2017 års julkalender "Jakten på tidskristallen"

Det har inte gått långt tid sedan sista avsnittet av Selmas saga, som var 2016 års julkalender i SVT, visades visst är man redan lite nyfiken på vad vi ska få se i år? 

Årets julkalender heter Jakten på tidskristallen och är ett juligt och spännande sci-fi äventyr. Julkalendern handlar om att det finns onda krafter som planerar att stanna tiden dagen innan julafton, vilket skulle innebära att det inte blir några fler jular! Det visar sig dock att tre barn är de enda som kan stoppa detta genom att resa till universums mitt. 

LÄS ÄVEN: Julkalendrar 1960 fram till idag

Asrin, Lima och Max går alla på internatskolan Framtidsakademin som är en skola för unga med särskilda egenskaper. De kan inte tro sina ögon när de upptäcker att professor Styregaards jättetråkiga matematikprogram inte är några vanliga mattelektioner, utan ett hemligt projekt som ska rädda världen och förhindra att tiden stannar. Att ge sig ut för att hitta universums mitt är dock inte så lätt som de trott... Kommer barnen lyckas före julafton? 

I rollerna ser vi bland andra Eva Rydberg, Rikard Wolff, Felice Jankell, Kodjo Akolor med flera. Jakten på tidskristallen är fritt baserad på Erika Vallins boktrilogi Speglarnas hemlighet. 

Julkalendern har premiär i SVT 1 december 2017, men redan nu kan du se en första trailer. Det gör du HÄR
 

Källa: SVT