Annons:
Här är årets smak på Blossas glögg

Här är årets smak på Blossas glögg

Idag avslöjades årets smak på Blossas glögg för 2017. Varje år reser Blossa till en ny plats för att hämta inspiration till årets glögg och i år  har koordinaterna ställts in på 28°39’24.2’’N 77°13’18.5’’E och destinationen är den myllrande kryddmarknaden Khari Baoli i Old Delhi.

Under en livesänding på blossa17.com avslöjades årets smak, som är... "Old Delhi", och beskrivs som "Indien möter Sverige".

Inför avslöjandet av 2017 års smak och destination den 19 september inspirerades Blossa av en annan konstform som vuxit sig stark i Indien: gatukonsten. Två streetartartister bjöds in från New Delhi i Indien till Sverige, med uppdraget att tolka Blossa 17 Old Delhi i ett konstverk. Resultatet är en färgstark mix av det heta Indien och det kalla Norden, med Blossa 17 som en exotisk vintervärmare i mörkret och kylan. Konstverket målades i era olika lager som på olika sätt illustrerar smaken och designen på Blossa 17. 

LÄS ÄVEN: 6 godsaker till jul som vi inte kan motstå

Årets glögg är inspirerad av kryddmarknaden Khari Baoli i Old Delhi, Indien. Blossa 17 Old Delhi har en tropisk fruktton av solmogen indisk mango, extra kryddighet av spiskummin och en liten avslutande hetta från chilifrukt. Form och färg på flaskan är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning, en gammal hantverkstradition i Indien där man dekorerar lastbilar, marknadsstånd och byggnader med handmålade mönster, symboler och budskap, beskriver Blossa. 

I Indien hittar vi många av de smaker och kryddor som redan nns i Blossas glögg, såsom kardemumma, ingefära och kryddnejlika. I Blossa 17 Old Delhi ger mangon en tropisk fruktton som både kompletteras och kontrasteras fint med de traditionella glöggkryddorna. Den kryddiga tonen i årets glögg förstärks ytterligare av spiskummin för att i slutet få en tydlig hetta från chilin. Detta är vår tolkning av Indien, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa. 

LÄS ÄVEN: Här är Blossas årgångsglögg genom åren 

 

Annons:
Annons