Här är Kidzapalooza – minstingarnas eget festivalområde

Här är Kidzapalooza – minstingarnas eget festivalområde

Musik har ingen ålder! När en av världens största festivaler kommer till Gärdet 28-30 juni kan alla musikälskande föräldrar äntligen ta med sig kidsen. Nu presenteras programmet för Kidzapalooza, Lollapaloozas eget område där barnen står i centrum – något som är helt nytt och unikt för en svensk festival. 

Kidzapalooza är familjens eget område inne på Lollapalooza med massor av aktiviteter och underhållning för barn i alla åldrar. Här får flera generationer lära sig mer om musik och uppleva festivalkänslan och storheten i livemusik tillsammans. 

Förutom Kidzapaloozas egen scen med massor av spännande uppträdanden är alla, oavsett ålder, även välkomna in på det stora Lollapalooza-området för att uppleva musik från över 70 artister på 4 scener.

Detta är något vi vet att den svenska publiken efterfrågat länge, äntligen kan musikfans som också är föräldrar ta med sig hela familjen och se sina favoritartister tillsammans! Att barnen dessutom får ett helt eget festivalområde i festivalen gör det extra kul, säger Kristofer Åkesson, Kommunikationschef på Lollapalooza Stockholm.

Nedan följer ett urval av allt som händer på Kidzapalooza. Exakta tider kommer att släppas närmare festivalen.

PROGRAM KIDZAPALOOZA
Nedan följer ett urval av allt som händer på Kidzapalooza. Exakta tider kommer att släppas närmare festivalen. Förutom massa aktiviteter på området kommer det att finnas en tältscen med uppträdanden och flera kreativa workshop-stationer.

TÄLTSCENEN
På Tältscenen kommer flera akter att uppträda varje dag, med allt från musik till engagerande föreställningar och dans.

Magiska Skogen
Maria Llerena
Anja Bigrell
Trumma
Britta Persson
James Hollingworth
Oscar Danielson
Orkester Pop
Minidisco med Mumin (Tallink-Silja) 

VERKSTADEN
Det kommer att finnas flera olika stationer där barnen kan testa på att skapa musik, bygga egna instrument och andra skojiga och kreativa aktiviteter. 

Studiefrämjandet – ”Tyst replokal” 
Scenkonstmuseet – “Bygg ditt eget instrument”
Teenage Engineering – “Kom och gör musik med Teenage Engineering”
Etnografiska museet – “Lär dig vika pappersfigurer” 
Quality Movement – “Testa på Parkour”

Biljetter/info
Alla som vistas på Kidzapalooza-området måste ha en giltig Lollapalooza-biljett. För barn upp till tio år finns barnbiljetter för 150 kr, där det också ingår ett par hörselkåpor. För barn 11-12 år finns Youth-biljetter för 500 kr där det ingår hörselskydd. Alla barn under 13 år ska vara i målsmans sällskap. Kidzapalooza är öppet till kl 20:00 varje kväll.