Annons:
Har du testat golden milk?

Har du testat golden milk?

Chiafrön har länge varit den stora hälsotrenden, ofta i form av chiapudding. Nu har det kommit en ny stjärna på hälsohimlen, nämligen gurkmejan.

Gurkmeja har flera hälsofrämjande effekter, det har man vetat länge. Gurkmeja sägs vara antiinflammatorisk, motverka cancer samt förbättra både matsmältningen, sömnen och immunförsvaret. Den nya trenden handlar om en dryck med gurkmeja som kallas ”golden milk” eller ”turmeric tea”. Det är en dryck man dricker på kvällen eftersom den har en lugnande effekt. Vi rekommenderar att man värmer den, men det går även att dricka den kall. Är du gravid bör du dock undvika att få i dig gurkmeja!

Vill du testa? Här kommer receptet:

0,5 dl torkad gurkmeja
1 msk torkad ingefära
1,5 dl vatten
2 dl mandelmjölk, kokosmjölk, rismjölk, mjölk… eller annan mjölk
1 tsk kokosolja
Krydda med kanel, kardemumma, vaniljpulver honung eller lite, lite cayenne

Koka upp vattnet tillsammans med gurkmeja och ingefära. Låt sedan sjuda i cirka 6 minuter, eller tills konsistensen liknar en tjock pasta. Den ”guldpastan” kan förvaras i kylskåp i 1-2 veckor och räcker till flera glas golden milk.

Golden milk gör du genom att blanda 2 dl av den mjölksort du valt, kokosoljan och 1 tsk av guldpastan i en kastrull och värm blandningen försiktigt. Smaksätt sedan med det du valt och smaka av.

Vill du läsa mer om gurkmeja? Det kan du göra här!

 

(Källa: mabra.com)

Det fanns inget recept på denna kategori.

Annons