Harry Potter-fans är bättre i sängen visar studie

Harry Potter-fans är bättre i sängen visar studie

Är du ett Harry Potter-fan? Grattis, då är chansen stor att du också är en bra älskare! Enligt en studie från Oklahomas universitet är fantasy-läsare mindre benägna att ha orealistiska förväntningar på en relation.

Vad du föredrar att läsa kan också avgöra vad du har för värderingar. Det visar en studie från Oklahoma university, som i sin studie av 400 personer kommit fram till att sexvanor och attityder i relationer verkar ha ett samband med vilken genre man gillar.

Studien visade att specifika fiktionsgenrer verkar ha ett samband med ens sexuella beteende. Människor som gillar fantasty och science fiction (Harry Potter och Game of Thrones tas bland annat upp som exempel) verkar enligt studien sticka ut som mer lyhörda älskare, vara mindre benägna att ha orimliga förväntningar på sina partners och verkar dessutom ha sundare sexuella beteenden jämfört med andra genrer.

Är man till exempel oense i en relation, visar studien att fantasy-älskare har rimligare förväntningar och har en "sundare" syn på destruktivitet i en relation, samt en större benägenhet att vilja lösa problemen. Detsamma gäller i "sänghalmen"!

Vad säger du, stämmer det "enligt din erfarenhet"?

Läs också: Har du en snygg man? Då är du förmodligen rik visar studie

Läs också: Kvinnor sover bättre med sin hund än med sin partner