Annons:
13 favoritprodukter för hela familjen från morgon till kväll

13 favoritprodukter för hela familjen från morgon till kväll

Nu börjar kylan tränga sig på, och både händer, ansikte och kropp behöver få sig extra fukt. Är man förälder vet man dessutom hur viktigt det är att inte bara ta hand om sin egen hud, utan även sina barns. Vi på Allt för föräldrar har testat ett helt gäng härliga och bra hudvårdsprodukter från kändisarnas favoritmärke; nämligen det omåttligt populära hudvårdsmärket Cetaphil. 

På morgonen

Morgonrutinerna kan se väldigt olika ut för olika personer. Men oavsett om man börjar den med att ta en varm dusch eller inte, så är det viktigt att rengöra ansiktet ordentligt från alla orenheter. Som mamma och kvinna är Facial Cleanser optimal. Precis som övriga produkter från Cetaphil så rekommenderas den av hudläkare, vilket är en trygghet i sig. Den passar normal/fet hud och löser effektivt upp både smuts och smink. Dessutom känns den väldigt smidig och lätt mot huden, till skillnad från vissa andra liknande produkter. Den är enkel att tvätta bort, vilket är en fördel när man har lite bråttom på morgonen. Har du torr och känslig hud passar Gentle Skin Cleanser bättre. Efter ett rengjort ansikte är det viktigt med återfuktning. Här finns flera favoriter att välja på. En av dem är Daily Facial Moisturizer. Den är lätt och inte så fet, vilket känns bra mot huden. Dessutom skyddar den även mot solen, vilket gör den till en perfekt varje-dag-lotion. Känner man sig extra torr, kan man variera med den lite fetare Facial Moisturizer. Den går väldigt snabbt in i huden och återfuktar länge. 

På kroppen passar det perfekt med en bra återfuktande lotion som fungerar för alla hudtyper. Moisturizing Lotion återställer och lindrar den torra huden, och skyddar dessutom mot alla bakterier och orenheter som den stressade vardagen tyvärr kan bidra med. Och den håller fukten i huden i upp till fyra dygn!

Under dagen 

Till barnen är det bra att börja dagen med lite handkräm, men även fortsätta smörja händerna under dagen. Många barn blir lätt torra om händerna då de leker mycket ute, och speciellt på hösten och vintern då det är ett kallare klimat. Ladda därför upp med Protect Hand Cream som bildar en osynlig hinna som skyddar handhuden. Denna kräm fungerar även bra för vuxna, och kan med fördel förvaras både på jobbet, i bilen och hemma. Det värsta som finns är torra händer, så denna vill man inte glömma någonstans! 

På kvällen

Det många ofta glömmer bort, är att kvällsrutinen är minst lika viktig som morgonrutinen. Att återfukta huden inför natten är A och O om man vill få en mjuk och smidig hud. Om man är extra torr och känslig på vissa områden, kan man testa nyheten Softening Cream. Formulan är mild, men krämen är dryg och lugnar en mycket torr och irriterad hud. Glöm heller inte att ta bort sminket du haft under dagen med Gentle Skin Cleanser eller Facial Cleanser som det tipsades om ovan!

En annan lotion, som fungerar för hela kroppen, är Restoraderm Body Moisturizer. Den här är perfekt om man har barn i familjen. Denna lotion är nämligen framforskad av hud- och barnläkare och är toppen för mycket torr, känslig och kliande hud eller dem som vill unna sig en lite lyxigare body lotion. Den lugnar huden och ger en långvarig återfuktning. Denna produkt passar barn från 6 månader, vilket gör den till en perfekt produkt för hela familjen. En annan bra produkt till barnen är Restoraderm Body Wash som med fördel kan användas i dusch och bad, och är helt parfymfri.

Fortfarande torra händer? En bra nattprodukt att komplettera Protect Hand Cream med är Repair eller Repair Sensitive Hand Cream som är bra att smörja in efter dagens jobb, och som fungerar perfekt under natten för att återställa hudens naturliga balans. 

Glöm inte att du kan köpa produkterna både på Apotek och Åhléns. Du kan även köpa produkterna HÄR!

I samarbete med Cetaphil

 

 

 

 

Annons