Hemlagad krusbärsmarmelad – klar på 20 minuter

Hemlagad krusbärsmarmelad – klar på 20 minuter

Krusbärsmarmelad smakar utmärkt på frukostmackan, till gröten eller som tillbehör till ostbrickan. Att göra hemlagad krusbärsmarmelad tar endast 20 minuter och är väldigt enkelt att göra. Allt för föräldrar tipsar om ett enkelt recept på krusbärsmarmelad! 

Krusbär är ett superbär – fullproppat med vitaminer och antioxidanter. Bäret är inte bara nyttigt utan även gott! Den syrliga smaken väcker smaklökarna ordentligt. Krusbär kan användas till det mesta i köket, vad sägs om hemlagad krusbärssylt eller en god krusbärspaj? Det finns oändligt med spännande recept att testa.

 

Krusbärsmarmelad – enkelt recept

 

Vi på Allt för föräldrar vill dela med oss av ett enkelt recept på krusbärsmarmelad som endast tar 20 minuter. 

 

Krusbärsmarmelad

 

Ingredienser:

  • 500 gram krusbär
  • 500 gram syltsocker
  • Eventuell smaksättning
     

Gör så här:

  • Skölj och rensa krusbären
  • Koka krusbären i tre minuter
  • Mixa eller mosa krusbären slarvigt
  • Sänk värmen och blanda i syltsocker
  • Höj värmen och låt koka kraftigt i cirka tio minuter
  • Skumma av marmeladen med en sked
  • Häll upp krusbärsmarmeladen i rengjorda glasburkar (sköljda med kokande vatten) och sätt på locket direkt

 

Krusbärsmarmelad med olika smaksättningar

Du kan smaksätta din krusbärsmarmelad med olika spännande smaker. Tillsätt en liten mängd vid tillagningen och smaka av.


Förslag på smaksättare:

  • Vanilj
  • Kanel
  • Kardemumma
  • Fläder
  • Vanilj och citron
  • Lime

 

Så länge håller hemlagad krusbärsmarmelad

En öppnad burk håller cirka en månad i kylskåp. Oöppnade burkar förvaras mörkt och svalt och håller i flera månader. Du kan även frysa marmeladen – då håller den ännu längre.

 

Artikelbild: Shutterstock/ I.Zh

Läs mer:

Snabb och enkel aioli till kräftskivan

Så gör du en immunstärkande ingefärsshot

Miljövänligt sköljmedel – så gör du eget sköljmedel med ättika