Annons:
Internetmuseum öppnar utställning för barn

Internetmuseum öppnar utställning för barn

Varför finns internet? Vilka uppfann det? Och hur gick det till? Det är inte många som kan besvara de frågorna, vare sig barn eller vuxna. Nu öppnar Internetmuseum en utställning för barn, som kretsar kring internets födelse och hur det har vuxit fram.  

Internet är väl ändå en av världens bästa uppfinningar, håller ni inte med? Ändå är det inte många som kan så mycket om nätet, fastän nyfikenheten är stor. Nu öppnar Internetmuseum för barn; en utställning som på ett lättsamt sätt förklarar hur internet kom till.

– Utställningen är anpassad för mellanstadieelever, och passar utmärkt som underlag för en lektion om internet i skolan. Men vi tror även att en och annan vuxen kommer att vara intresserade att lära sig mer om nätet, säger Jörgen Löwenfeldt (höger), verksamhetsansvarig på Internetmuseum. 

Utställningen utgår från frågor som: Vem bestämmer över internet? Varför heter internet just internet? Vem som var förste svensk på nätet? Alla frågor har fått ett svar, som placerats ut på utställningens tidslinje.

Efter besöket får besökaren chans på ett fint diplom! Men då krävs då rätt svar på Internetmuseums quiz, som går att hitta på tidslinjen. I utställningen ingår även en serietidning illustrerad av Jesper Wallborg och en film från Internetstiftelsen i Sverige, vilka också är de som står bakom satsningen med Internetmuseum. Var hittar man då Internetmuseum? På internet såklart!

Läs mer och gör ett besök här.

LÄS ÄVEN: Skärmtid för barnen - vad gäller?

Annons