Familj

Italiensk pasta med oliver

En smarrig italiensk pasta med oliver är veckans recept från Middagsfrids Barnkasse - varsågod!

Vill du prova på Middagsfrids Barnkasse ska du boka den innan den 12/5 för att få med det här receptet som kommer vecka 21. Boka gör du här »

1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en stor kastrull (till pastan).

2. Grovriv 1 aubergine. Lägg auberginerivet på en skärbräda och strö över

½ tsk salt. Hacka 50 g rödlök (½-1 st).

3. Hetta upp 1 msk olivolja i en stor kastrull. Stek rödlöken på medelhög

värme i 2 min. Tillsätt auberginerivet och fräs i ytterligare 5 min. Tillsätt

1 flaska passerade tomater (700 ml), 2 pressade vitlöksklyftor,

1½ msk oregano, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i kastrullen. Låt

puttra på låg värme i 15 min.

4. Koka valfri pasta till 4 personer.

5. Strimla ½ gul paprika. Lägg paprikan och ½ tråg sugarsnaps (75 g) i

en skål.

6. Hacka 1 kruka basilika. Vänd ner basilikan och 1/3 påse riven ost

(50 g) i kastrullen med tomatsås. Rör om så att osten smälter. Mixa

tomatsåsen direkt i kastrullen med en stavmixer så att såsen blir slät.

7. Ta fram 1 fp gröna oliver (70 g). Servera den kokta pastan med tomat-

såsen, grönsakerna och oliverna.

Matfoto: Hanna Johansson

Matstyling: Katarina Bellman

Detta är en annons från Middagsfrid.se

Powered by Labrador CMS