Annons:
Julen - innan vs. efter barn

Julen - innan vs. efter barn

Man brukar ju säga att julen är barnens högtid, och visst blir det tydligt när man får barn? Men vi firade ju faktiskt jul innan barnen också. Känner du igen någon punkt i denna lista?

1. Klä julgranen

Innan barn: julgranen kläddes för att göra sig perfekt på bild, med färgkordinerade kulor i glas. Du la tid på att få glittret att hänga helt perfekt, alltså för att granen skulle få så många likes på Intagram som möjligt.

HULU tv parks and recreation nbc christmas tree

Efter barn: julgranen kläs främst av barnen och med barnens egengjorda dekorationer från alla år som de tagit hem från förskolan. De vanliga kulorna får knappt plats. Dessutom är bara den övre delen dekorerad, medan den andra delen är tom för att inte barnens små händer ska kunna komma åt allting och dra ner trädet.

christmas tree toni braxton babyface

 

2. Julklappsshopping

Innan barn: Du och din partner väljer en dag för julklappsshopping. Ni åker till en galleria i närheten, strosar runt hela dagen i alla butiker för att hitta de bästa klapparna och tar en mysig lunch eller en fika däremellan och diskuterar i lugn och ro vad ni ska köpa till släkten.

shopping

Efter barn: Lugn och ro är knappast det som beskriver julklappsshoppingen med barn. Shoppingen sker en timme när barnen är iväg på aktiviteter under lördagen, eller online på kvällen när barnen har lagt sig. Att ta med barnen och trängas tillsammans med alla julklappsshoppare på stan är knappast något som lockar.

shopping

3. Julbaket

Innan barn: Du googlar länge för att hitta de godaste och mest originella recepten på julgodis, och bakar länge i ordning och reda med tända ljus och julmusik i bakgrunden.

kitchen

Efter barn: Du och barnen bakar gärna, men gärna något enkelt och barnvänligt. Pepparkakor och lussebullar är väl ungefär så avancerat det blir. Men vad hände med degen? Hälften verkar ha försvunnit spårlöst... 

Bayerischer Rundfunk girl christmas boy kids

 

4. Familjefotografering

Innan barn: Du och din partner tar på er fina kläder, kanske sättr på en tomteluva, och fotar med ett sött filter i mobilen. 

love black and white kiss couple selfies

Efter barn: Målet är att ta ett foto när alla i familjen kollar in i kameran, med tindrande ögon och söta julkläder. Det brukar dock inte bli så i verkligheten... 

5. Slå in klappar

Innan barn: Julklapparna är årets pysselhögtid för dig! Fram med glöggen, på med julmusiken och massa olika julklappspapper, snören och lack.

 

love actually rowan atkinson christmas gift

Efter barn: Hur ska du lyckas slå in klapparna utan att barnen ser? Det finns ju tid på kvällen när barnen lagt sig. Men du vill ändå vara diskret då så att de inte kommer upptassande och ser alla klappar! Finns det något snabbt sätt att slå in klapparna på? 

Asda christmas xmas present wrapping

6. Julaftonsmorgon

Innan barn: Du sover ut, eller du sover i alla fall ganska länge. Kanske lite morgonmys med din kärlek innan ni äter frukost i lugn och ro.

while you were sleeping

Efter barn: Du vaknar av att barnen kommer inspringande och har öppnat klapparna som du för några timmar gömde i deras julstrumpor. Du kollar på klockan: ”04:50?!”. Och varför la du just klappen med en flöjt i strumpan? Zzzz.


(Bildkälla: Giphy)

Annons