Julkalendern i SR 2018: Tonje i Glimmerdalen

Julkalendern i SR 2018: Tonje i Glimmerdalen

2018 års julkalender i Sveriges Radio heter ”Tonje i Glimmerdalen”, och bygger på en prisbelönt bok av Maria Parr som är en norsk författare.

Tonje i Glimmerdalen handlar om Tonje som bor i den vackra Glimmerdalen tillsammans med sin mamma, pappa och deras tama mås Gavia. Tonje är det enda barnet som bor i dalen, men hon har hittat en bästa vän i Gunnvald som är en gammal, fiolspelande granne. En dag krockar Tonje med brevbäraren och då förändras allt. Brevbäraren har med ett brev till Gunnvald, och i brevet står det massor av saker om Glimmerdalen som Tonje inte visste om, hon som ju trodde hon kände dalen som sin egen ficka.

Längtan är något som genomsyrar hela julkalendern. Både längtan efter de man älskar och efter att få svar på frågor om livet.

Manus till Tonje i Glimmerdalen har Janne Vierth och Daniel Karlsson skrivit. Julkalendern sänds i P4 1-24 december på vardagar klockan 06.50 och 18.35, samt på helger och på julafton 09.50 och 13.03. Julkalendern går självklart även att lyssna på SRs hemsida och som podcast i din podcastapp!